• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.12.2023

11:07

Nije dobro! Loši rezultati došli na naplatu, Srbija tone na UEFA listi! Samo jedna pobeda na 28 utakmica u Evropi!

Starsportphoto©

Fudbal

Nije dobro! Loši rezultati došli na naplatu, Srbija tone na UEFA listi! Samo jedna pobeda na 28 utakmica u Evropi!

Podeli vest

Srpski fudbalski klubovi nisu se proslavi u evropskim takmičenjima ove sezone.

Srbija je imala tri kluba u grupnima fazama evropskih takmičenja, ipak rezultati nisu bili nimalo dobro što se odrazilo na plasman države na UEFA listi.

Crvena zvezda je završila poslednja u grupnoj fazi Lige šampiona, a se desilo i TSC-u u Ligi Evrope, kao i Čukaričkom u Ligi konferencija.

Kada se uračunaju i kvalfikacioni mečevi, u 28 utakmica, Srbija ima samo jednu pobedu. Ostvario ju je Partizan, još letos protiv Sabaha. Ostali klubovi nisu zabeležili nijedan trijumf! Zvezda je u Ligi šampiona ostvarila skor od jednog remija i pet poraza, dok su bez trijumfa na evropskoj sceni i TSC, Čukarički i Vojvodina.

Ukupno, od 28 utakmica skor je poražavajući - jedna pobeda, dva remija i čak 25 poraza!

Zbog svega toga, sa 13. mesta, pali smo na 18. poziciju, ali kako stvari stoje izvesno je da će nas prestignuti Grčka koja u nokaut fazi evropskih takmičenja ima Olimpijakos i PAOK.

Zahvaljući katastrofalnim rezultatima, Srbija sada nije u nimalo zavidnom polažaju i to samo par meseci nakon istorijskog plasmana.

Što se tiče prvih pet država, Engleska je ubedljivo prva sa 98.803 bodova, druga je Španija (85.614), treća Italija (82.141), četvrta Nemačka (79.909), a peta Francuska (60.831).

Što se tiče klupskih plasmana, najbolje plasirani srpski tim je Crvena zvezda na 47. mestu (na kraju prošle sezone bila 43) sa 40.000 bodova, koliko ima i Lil koji je 46. Sa 25.500 bodova Partizan je 68 (na kraju prošle sezone 64).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija