• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

10:57

Srbin oduševio Engleze! Svi bruje o heroju Petroviću! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

Srbin oduševio Engleze! Svi bruje o heroju Petroviću! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski golman Đorđe Petrović glavna je fudbalska tema u Engleskoj, jer je rešio penal seriju u četvrtfinalu Liga kupa i doneo svom Čelsiju pobedu protiv Njukasla! Veličaju Srbina navijači i ističu da je najzaslužniji za plasman tamošnjeg giganta među četiri najbolje ekipe.

Dobio je Đorđe Petrović pre nekoliko dana šansu da brani za Čelsi, a već u utorak se postarao da postane heroj!

Nakon što na debiju u startnoj postavi protiv Šefilda nije primio gol, doneo je pobedu "plavcima" protiv Njukasla i zaslužio da se o njemu i dan nakon meča pričaju hvalospevi.

 

 

 

Srpski čuvar mreže je odbranio udarac sa bele tačke Metu Ričiju u penal seriji i zahvaljujući njemu je Čelsi dospeo u polufinale Liga kupa.

 

 

 


"Bila je vrlo teška utakmica. Primili smo nesrećno gol, ali verovali smo u sebe i naš posao. Miša je postigao gol u poslednjem minutu i posle toga smo imali strpljenje. Želim da čestitam timu, svi su ovo zaslužili", rekao je skromno Petrović.

 

 

 

 

 

 

Sjajni srpski golman je kao član Nju Ingland Revolušna u američkoj MLS ligi dokazao da su mu specijalnost jedanaesterci, jer je odbranio pet na 48 utakmica.

 

 

 

 

 

 

Podsetimo, Čelsi je za Petrovićeve usluge Nju Ingland Revolušnu platio 16.000.000 evra, a mogao bi u budućnosti da olakša kasu "plavaca" za dodatna 2.000.000 ukoliko 23-godišnji Požarevčanin ispuni bonuse koje su dva kluba dogovorila.

 

Foto: Tanjug

 

 

Sve i da ne ispuni uslove za dodatne "pogodnosti", Petrović je postao ubedljivo najskuplje plaćeni golman u istoriji srpskog fudbala, budući da je rekord držao Predrag Rajković za kojeg je pre četiri godine francuski Rems platio Makabiju iz Tel Aviva 5.000.000.

 

Foto: Tanjug

 

 

Čelsi će u polufinalu Liga kupa igrati 8. januara protiv pobednika duela između Liverpula i Vest Hema, koji se sastaju u sredu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija