• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

17:00

KRAJ: Partizan slavio u 171. večitom derbiju!

Starsportphoto©

Fudbal

KRAJ: Partizan slavio u 171. večitom derbiju!

Podeli vest

Uživo pratite zaostali meč devetog kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA   2:1 (1:0)

Strelci. Natho 41p, Saldanja 66 - Ndiaje 71
Grad: Beograd

Stadion: Stadion Partizana

Sudija: Nenad Minaković 

PARTIZAN: Jovanović - Antić, Marković, Ilić, Stojković - Belić, Stjepanović - Zahid, Natho (od 69. minuta Severina), Kalulu (od 79. minuta Nikolić) - Saldanja (od 89. Šćekić). 
Trener: Igor Duljaj

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković (od 65. minuta Ndiaje), Dragović, Spajić, Rodić - Mijailović (od 46. minuta Kanga), Hvang (od 89. minuta Kraso) - Bukari, Katai, Olanjinka (od 46. minuta Lučić) - Mijatović.
Trener: Barak Bahar 

Žuti kartoni: Nemanja Nikolić (Partizan) - Jovan Mijatović (Crvena zvezda)

 

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

KRAJ!  

97.  minut - VELIKA ŠANSA! Sjajan prodor Krasoa po strani i pogodio u petercu Kataija, ali šutira preko gola, čini se da je to to - 2:1! 

94. minut - Odlična reakcija Aleksandra Jovanovića koji je izašao na desetak metara od svog gola i sigurno uhvatio loptu nakon centaršuta Gelora Kange. 

90. minut - Sedam minuta nadoknade odredio je Nenad Minaković! 

Foto: Starsportphoto©

 

89. minut - Menjaju Duljaj i Bahar, na terenu su Žan Filip Kraso umesto Hvanga, dok Saldanju menja Aleksandar Šćekić. 

88. minut - Dobra šansa za Nemanju Nikolića koji je sam izašao pred Glazera i lobom pokušao da ga matira, lopta odlazi pored gola. Dosuđen je i ofsajd. Na drugoj strani odmah opasnost pred golom Partizana, ali se spetljao Ndiaje. 

86. minut - Žali se na povredu golman Partizana Aleksandar Jovanović, lopta ga je nakon Kanginog udarca pogodila u lice. 

85. minut - OFSAJD! Ponovo je poništen gol Jovanu Mijatoviću nakon udarca Gelora Kange... Nema sreće mladi napadač crveno-belih - 2:1. 

84. minut - Novi korner za Crvenu zvezdu, sada je na:kon centaršuta Kange reagovao Svetozar Marković. Totalna inicijativa izabranika Baraka Bahara. 

81. minut - Prete sada crveno-belih sa levog boka preko Lučića i Rodića, od svega samo korner. Lopta je pala u peterac, boksuje to Jovanović. 

Foto: Starsportphoto©

 

78. minut - VELIKA ŠANSA! Vrhunski pokušaj Kange iz slobodnog udarca, skinuo bi Gabonac "paučinu" sa gola u Humskoj da na pravom mestu nije bio Jovanović, ostaje 2:1. 

77. minut - Naivno je Aranđel Stojković srušio Šerifa Ndiajea na ivici kaznenog prostora. Biće ovo lepa prilika za Gelora Kangu i Aleksandra Kataija. 

75. minut - Još jedan pokušaj Aleksandra Kataija, Zvezdina "desetka" je sačekala dubinski pas i šutirala ka golu Jovanovića, ali pored gola. 

73. minut - Novi prekid u Humskoj, sada se Mihajlo Ilić žali na grčeve, morala je da reaguje lekarska ekipa Partizana. 

72. minut - Gol je pripisan Šerifu Ndiajeu! 

71. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se ekspresno Crvena zvezda u igru! Osman Bukari je prelako izbacio Nikolu Antića i u kaznenom prostoru Aleksandra Kataija za 2:1! Bio je tu i Šerif Ndiaje, pitanje je ko je zahvatio loptu... 

Foto: Starsportphoto©

 

69. minut - Još jedna opasnost po gol Jovanovića, sačekao je Bukari odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora nakon kornera, ali je njegov udarac bio nekontrolisan. Prva izmena Duljaja, umesto Ksander Severina menja Natha. 

68. minut - VELIKA ŠANSA! Au... Umalo da Crvena zvezda ekspresno uzvrati preko Jovana Mijatovića koji je šutirao nakon centaršuta Vladimira Lučića, ali je izvrsno reagovao Jovanović, ostaje 2:0. 

66. minut - GOOOOOOOOL! Duplira Mateus Saldanja prednost Partizana nakon velike greške Zvezdine odbrane - 2:0. Svemu je prethodila izgubljena lopta Gelora Kange na sredini terena, mudro je Zahid čekao reakciju, a potom iskoristio kašnjenje Milana Rodića i asistirao Brazilcu. 

65. minut - Svi fudbaleri Zvezde bili su na polovini Partizana, a onda je sevnula nova kontra crno-belih. Ipak, još jednom se na vreme vratio Dragović. U međuvremenu nova izmena Baraka Bahara, umesto Nedeljkovića na terenu je Ndiaje. 

62. minut - VELIKA ŠANSA! Aleksandar Katai je izvrsno primio loptu grudima, spustio je na volej, a onda šutirao daleko preko gola... Mogli su crveno-beli da poravnaju rezultat - 0:1. 

59. minut - Sada preti Crvene zvezde, konkretno Jovan Mijatović. Bio je mladi napadač najviši u skoku nakon centaršuta Nedeljkovića, ali loše je zahvatio loptu. 

57. minut - VELIKA ŠANSA! Još jedna kontra Partizana, još jednom Gajas Zahid. Ovoga puta ispred sebe nije imao golmana, ali je na mestu bio Aleksandar Dragović. Mnogo sreće je imala Zvezda nakon bezmalo sata igre. 

Foto: Starsportphoto©

 

56. minut - Sevnula je kontra Partizana preko Alda Kalulua koji je poslao povratnu loptu Zahidu. Šutirao je dobro Norvežanin, ali pored gola - 1:0. 

54. minut - Divan potez Im Beom Hvanga, lažnjakom je izbacio dvojicu fudbalera Partizana i gađao ka golu Partizana, na mestu je bio Jovanović. 

52. minut - Svi fudbaleri crno-belih su na svojoj polovini, potpuna inicijativa Crvene zvezde, sada je Lučić bio u prodoru po levoj strani, ali se spetljao. Od svega samo gol-aut za Aleksandra Jovanovića, ostaje 1:0. 

50. minut - Utakmica je nastavljena, aut za Partizan. 

48. minut - Prekid u Humskoj zbog bakljade navijača Crvene zvezde. Dim se spustio na teren zbog čega nije moguće odmah nastaviti utakmicu. 

46. minut - Odmah preti Partizan preko Gajasa Zahita, internacionalac iz Norveške prošao je po gol-aut liniji, pokušao da matira Glazera koji loptu šalje u korner. 

Foto: Starsportphoto©

 

45. minut  - Počelo je drugo poluvreme! Dvostruka izmena Baraka Bahara, na terenu su Gelor Kanga i Vladimir Lučić, a u svlačionici ostaju Piter Olanjinka i Srđan Mijailović. 

Prvo poluvreme: 

47. minut - Pali su crveno-beli nakon primljenog gola, utisak je da svi jedva čekaju kraj prvog dela igre. 

45. minut - Koškanje Mijatovića i Kristijana Belića na sredini terena. U međuvremenu četvrti sudija pokazao je da će se igrati još 180 sekundi u prvom poluvremenu. 

42. minut - Žuti karton za klupu Crvene zvezde zbog protesta nakon oštrog starta Mateusa Saldanje. 

40. minut - GOOOOOOOL! Partizan vodi u Humskoj, lopta na jednu - Glazer na drugu stranu, strelac Bibars Natho - 1:0! 

39. minut - PENAL! Nakon gledanja VAR snimka Nenad Minaković doneo je odluku da Partizan dobije kazneni udarac. 

37. minut - Rizičan start Milana Rodića na ivici kaznenog prostora. Minaković je pokazao na korner, ali se čeka rekacija iz VAR sobe! Ima osnova za penal. 

Foto: Starsportphoto©

 

36. minut - VELIKA ŠANSA! Iz napada u napad Crvena zvezda se opasnija, sada je Hvang otvorio kontru, proigrao Bukarija koji je šutirao iz prve i matirao Jovanovića, ali lopta odlazi tik pored leve stative. 

35. minut - Nižu se šanse pred golom Aleksandra Jovanovića, sada je u centru pažnje bio Jovan Mijatović, ali je lopta zakačila jednog od defanzivaca Partizana i zavrišla u naručju iskusnog golmana - 0:0. 

33. minut - Još jedna prilika za crveno-bele, novi centaršut Hvanga, ponovo je najviši u skoku bio Aleksandar Katai, lopta odlazi preko prečke, ostaje 0:0. 

31. minut - VELIKA ŠANSA! Milimetri su delili Crvenu zvezdu od vođstva! Prvi put je Hvang gađao štopere u kaznenom prostoru. Nogom je pokušao Katai, dobra reakcija Jovanovića, ali se lopta odbila na glavu Olanjinki, na gol-liniji bio je Marković! 

Foto: Starsportphoto©

 

30. minut - Žestok pritisak Zvezde! Sada je Osman Bukari dobio dubinski pas, oštro centrirao, a Marković nije imao drugog izbora nego glavom da izbaci loptu u korner. 

29. minut - Još jedna opasnost pred golom Partizana, sada je gađao Aleksandar Katai, lopta je zakačila Svetozara Markovića i umalo prevarila Aleksandra Jovanovića, ostaje 0:0! 

26. minut - OFSAJD! Zatresao je Jovan Mijatović mrežu Partizana, ali je odmah pomoćni arbitar signalizirao ofsajd. Ta odluka potvrđena je i iz VAR sobe - 0:0! 

24. minut - Ružne scene u Humskoj... Navijači Partizana gađaju Im Beom Hvanga petardama dok pokušava da izvede korner. 

21. minut - Dobio je Jovan Mijatović milimetar prostora i odmah šutirao ka golu Jovanovića. Morao je golman Partizana da se pruži koliko je visok i interveniše, korner za crveno-bele - 0:0!

20. minut - Kombinovali su Katai i Bukari po desnoj strani, ali je sudija prekinuo napad crveno-belih zbog očiglednog ofsajda. 

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Još jednom prete crno-beli, sada Mateus Saldanja posle prodora Gajasa Zahida, ali je još jednom dobro reagovao Omri Glazer. Opasniji je Partizan iako je posed na strani crveno-belih - 0:0. 

17. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Natho da donese prednost Partizanu nakon udarca sa ivice kaznenog prostora. Previše prostora je dobio Izraelac, niko nije izašao u blok, a lopta odlazi pored stative - 0:0. 

15. minut - Dobra akcija crno-belih, Natho se snašao nakon gužve u kaznenom prostoru Crvene zvezde i gađao ka golu Glazera, lako interveniše golman srpskog šampiona. 

14. minut - Nešto bolja sekvenca u igri Partizana koji je uspeo da pomeri linije. Pokušavaju crno-beli dugim loptama da proigraju Saldanju i Kalulua, ali za sada dobro reaguju Spajić i Dragović. 

12. minut - Prekid na sredini terena nakon faula Saldanje koji je izuo Spajića. Bilo je potrebno da štoper Zvezde dovede opremu u red, potom je utakmice nastavljena. 

9. minut - Prvi pokušaj ka golu Omrija Glazera, lopt se nakon centaršuta odbila na nogu Aranđela Stojkovića, nekontrolisan udarac, ostaje 0:0. 

Foto: Starsportphoto©

 

8. minut - Oštar start Im Beom Hvanga na sredini terena, srušio je vezista Zvezde Mateusa Saldanju. Mogao je Minaković da mu pokaže i karton, ali je reprezentativac Južne Koreje dobio poslednje upozorenje. 

6. minut - Pritisak Zvezde na poslednju liniju crno-belih, ukrao je Jovan Mijatović loptu Kristijanu Beliću, tom prilikom napravio je faul. Nekoliko prekida u ranoj fazi utakmice. 

4. minut - Evo ga i prvi pokušaj Partizana. Centaršut nakon prekida u kazneni prostor šalje Natho, potom i korner za crno-bele, bez opasnosti za Omrija Glazera. 

3. minut - Nešto bolji početak crveno-belih, igra pred kaznenim prostorom Partizana. Dobar pokušaj imao je Aleksandar Katai, ali je tom prilikom napravio faul u napadu. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Crvenu zvezdu i odmah oštar start mladog Stjepanovića koji je srušio Hvanga. 

17:57 - Igrači oba tima izašli su na teren predvođeni glavnim sudijom Nenadom Minakovićem. 

Foto: informer.rs

 

17:51 - Dresovi posvećeni Mihajloviću! Fudbaleri Crvene zvezde na 171. večitom derbiju igraće u posebnoj opremi povodom godišnjice smrti legendarnog srpskog fudbalera.

 

 

17:47 - Završili su fudbaleri Crvene zvezde sa zagrevanjem i krenuli put svlačionice. Navijači Partizana okupljeni oko tunela imali su poruku za gostujuću ekipu. 

17:42 - Slaba poseta u Humskoj iako se bliži početak utakmice. 

17:38 - Pojavio se Igor Duljaj na terenu i odmah dobio ovacije navijača Partizana smeštenih na južnoj i istočnoj tribini. 

17:36 - Nema gužve na Autokomandi. 

17:33 - Sa druge strane, boks namenjen navijačima Crvene zvezde već je gotovo popunjen! Imaće izabranici Baraka Bahara domaćinsku atmosferu iako igraju na terenu najvećeg rivala. 

Foto: informer.rs

 

17:33 - Južna tribina stadiona u Humskoj potpuno je prazna iako je do početka derbija ostalo manje od pola sata. Jasno je da bojkot navijača neće prestati ni za 171. večiti derbi. 

Foto: informer.rs

 

17:30 - Mladi fudbaler Crvene zvezde i najbolji strelac srpskog šampiona Jovan Mijatović izašao je na teren kako bi osetio travu. 

Foto: Starsportphoto

 

17:27 - Kapiten Partizana Svetozar Marković je uoči 171. večitog derbija napravio posebnu pozivnicu za navijače kako bi tribine u Humskoj bile što bolje ispunjene iako je poznato da najvatrenije pristalice crno-belih bojkotuju utakmice na domaćem terenu. 

17:19 - Do početka utakmice ostalo je 40ak minuta i jasno je da će poseta na stadionu u Humskoj biti skromna. 

17:17 - Trener Crvene zvezde Barak Bahar neće govoriti za "TV Arena sport" pred večiti derbi! Fudbaleri srpskog šampiona pre desetak minuta stigli su u Humsku. 

Foto: Informer

 

17:14 - Evo ga i sastav Crvene zvezde, Barak Bahar odlučio se za proverene snage: Glazer - Nedeljković, Dragović, Spajić, Rodić - Mijailović, Hvang - Bukari, Katai, Olanjinka - Mijatović.

Na klupi su - Nikola Vasiljević, Degenek, Kanga, Knežević, Kraso, Lučić, Milunović, Mitrović, Endijae, Nikolić, Stamenić. 

17:10 - Sastav Partizana za 171. večiti derbi je poznat - Jovanović - Antić, Marković, Ilić, Stojković - Belić, Stjepanović - Zahid, Natho, Kalulu - Saldanja. 

Na klupi su - Stevanović, Baždar, De Medina, Filipović, Jovanović, Nikolić, Saničanin, Šćekić, Šehović, Severina, Trifunović. 

17:06 - Trener Partizana Igor Duljaj dao je izjavu po dolasku na stadion i pred kamerama "TV Arena sport" otkrio da u sastavu zbog temperature nema Mihajla Petkovića i Kvinsija Meniga. 

- Dva puta smo promašili put dok smo dolazili,  zato kasnimo. Nadam se da će atmosfera biti dobra, biće velika borba sa mnogo duela. Ko bude bolji neka pobedi. Najvažnije je da sve prođe u sportskom duhu - rekao je Igor Duljaj. 

Foto: Starsportphoto

 

Atmosfera u Humskoj biće potpuno drugačija od onosu na prethodne utakmice protiv Crvene zvezde zbog činjnice da najvatrenije pristalice Partizana već neko vreme ne dolaze na domaće mečeve. 

- Nisam vršio pritisak ekipu, rekao sam im da ne čitaju štampu i ne slušaju komentare. Nije bilo sastanaka, igramo bez ikakve priče. Imate teren, izađite i pokažite šta umete - jasan je bio strateg crno-belih. 

17:00 - Dobro došli na lajv prenos 171. večitog derbija u okviru zaostalog meča devetog kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde. Sve detalje sa stadiona u Humskoj uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"
Društvo

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"

Do kraja 2026. godine biće završena prva deonica brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Kljajićeva, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će ta saobraćajnica, koja će ići do Srpske Crnje i biti duga skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.

29.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zeleno svetlo Amera za ubijanje civila! Stejt department: Žao nam je što ginu, ali Izrael ima pravo da napada Hamas!
NEČUVENO!

Zeleno svetlo Amera za ubijanje civila! Stejt department: Žao nam je što ginu, ali Izrael ima pravo da napada Hamas!

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena duboko žali zbog tragičnog gubitka života tokom izraelskog napada na izbeglički kamp u gradu Rafa u južnoj Gazi, u kojem je u nedelju ubijeno najmanje 45 osoba, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, napomenuvši ipak da "Izrael ima pravo da krene za Hamasovim teroristima odgovornim za hladnokrvno ubistvo civila".

29.05.2024

08:07

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31