• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2023

22:31

Barsa u kanalu! UEFA se baš naoštrila: Sledi izbacivanje iz Lige šampiona!

EPA Images

Fudbal

Barsa u kanalu! UEFA se baš naoštrila: Sledi izbacivanje iz Lige šampiona!

Podeli vest

Nova frka za Barsu!

Oni su zajedno sa Realom uspeli da dobiju spor protiv FIFA i UEFA u vezi sa formiranjem Superlige Evrope. Međutim, evropska kuća fudbala preti izbacivanjem katalonskog giganta iz LŠ.

Razlog je kršenje finansijskog pravilnika UEFA, prema kojem su klubovi dužni da nadoknade troškove u trogodišnjem ciklusu, prema kojem se ocenjuju finansije kluba.

Izvori iz krugova UEFA i katalonskog kluba navode za "Velt" da su brojke kluba "u haosu". Barsa je u junu objavila neto dobit od 304 miliona evra, a piše se da se o eventualnoj kazni za klub raspravljalo više od godinu dana. Donesen je zaključak prema kojem će se zabrana igranja u Ligi šampiona odnositi na period od "dve do tri godine", a izvor je pomenuo i citat iz UEFA: "Što je veći gubitak, to je veća kazna".

Foto: EPA

 

Evropska "kuća fudbala" je već letos kaznila katalonskog giganta s 500.000 evra. Finansijska kontrolna komora saveza tada je zaključila da je klub netačno iskazao dobit od prodaje nematerijalne imovine koja ne predstavlja relevantan prihod. Ako se navodi stvarno konkretizuju, očekuje se da će isključenje iz najjačeg fudbalskog takmičenja Starog kontinenta da usledi 2024/2025.

Barselona je već otvoreno izjasnila svoju podršku prema formiranju Superlige, a upravo Katalonci u tom takmičenju vide spas za sve svoje financijske probleme. Španski mediji ranije su pisali kako bi samo na temelju kontinuirane podrške Barselona i Real Madrid mogli da dobiju "ček lojalnosti", vredan oko milijardu evra.

- Želimo da uspostavimo otvoren i konstruktivan dijalog s ciljem ostvarivanja sinergije između svih strana. Sudska odluka znači i početak takve mogućnosti. Otvara se istiorijska prilika za rešavanje ozbiljnih problema koji održivost velike većine klubova u budućnosti - rekao je predsednik Barselone, Đoan Laporta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija