• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

23.12.2023

12:07

Ove Piksijeve slike niste videli! Učiteljica otkrila na kom neobičnom mestu je započeo karijeru (FOTO)

Starsportphoto

Fudbal

Ove Piksijeve slike niste videli! Učiteljica otkrila na kom neobičnom mestu je započeo karijeru (FOTO)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi idol je mnogima koji vole fudbal, a Informer vam otkriva do sada nepoznate detalje iz njegovog detinjstva!

Nema onog ko se i pod stare dane, bez obzira na to da li je školu voleo ili nije, ne seća svog učitelja ili učiteljice. I oni se sećaju svake svoje generacije, a Radica Živić (74), učiteljica u penziji iz Niša, nedavno je posle skoro pet decenija imala čast da zagrli jednog od svojih najuspešnijih đaka kojeg poznaje ceo svet!

Foto: Informer

Piksijevo odeljenje u osnovnoj školi: Prvi sleva u donjem redu

 

Svečanosti, na kojoj je Dragan Stojković Piksi proglašen počasnim građaninom opštine Palilula u Nišu, prisustvovala je i njegova učiteljica Radica.

U razgovoru za Informer otkriva da je to za nju bio izuzetan događaj i podsetila se ranih, školskih dana selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Foto: Informer

Piksi u Nišu na dodeli priznanja, a pored njega je i učiteljica Radica Živić

Seća ga se kao mirnog dečaka, izuzetno disciplinovanog, koji je jedva čekao zvuk školskog zvona, da bi na odmorima jurio za loptom. Ističe da je u naselju Pasi Poljana živela, preko puta kuće Draganovih roditelja, Dobrivoja i Desanke.

Foto: Informer

Ponosna na svog učenika: Radica Živić

 

Kako je dobio nadimak Piksi?

Učiteljica Radica seća se i kako su deca Piksiju nadenula taj nadimak.

- Pored jurenja za loptom, veoma je voleo i da gleda crtane filmove. Sećam se da je jednom sa terena gde su igrali fudbal, odjurio da gleda crtani "Piksi Diksi", obožavao je taj crtać. Bio je toliko brz da onaj ko bi bio pored njega ne bi uspeo da čuje ovu drugu reč, čulo se samo Piksi. I ostade tako - otkrila je učiteljica.

- Dragan je bio izuzetno dobro dete, vaspitan, kulturan, odmeren, disciplinovan... Ne sećam se da je ikada napravio neki incident, čak ni neki bezazlen, dečji - seća se Radica Živić, učiteljica u penziji koja je davne 1973. prvi put srela Piksija, tada učenika trećeg razreda, i nastavlja:

- Podjednako dobro se isticao u svim predmetima, ne mogu reći da je u nečemu bio izuzetan. Imao je vrlo dobar uspeh, solidan u svemu, osim u jurenju za loptom. Tu je bio najbolji.

Radica kaže da je Piksi u voćnjaku počeo da trenira fudbal.

- Jedva je čekao da čuje zvuk školskog zvona i da izađe u dvorište gde je neumorno jurio za loptom. A mi smo bili mala škola, pa nam je dvorište ustvari bio jedan voćnjak. Dragan je neumorno jurio sa loptom između zasada šljiva, toliko vešto i brzo da su to sve kolege primetile. Sva sreća da su njegov talenat prepoznali njegovi roditelji, pre svega njegov otac Dobrivoje, odnosno Dobri, kako smo ga mi, komšije zvali. Redovno ga je vodio na treninge i rad i upornost su urodili plodom - kaže ova žena.

Ona dodaje da i porodicu Stojković ima u lepom sećanju, kao veoma skladnu, posvećenu deci i negovanju iskonskih vrednosti.

- Iako je Dragan postigao izuzetnu svetsku sportsku karijeru, znala sam da mu slava neće udariti u glavu. Vrednosti koje je naučio u svojoj porodici, preslikao je na svoju - ponosna je učiteljica.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija