• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

06:20

Legendarni Francuz spasava svet! Flamini napravio gorivo koje menja naftu i zarađuje milijarde! (VIDEO)

EPA/ANDY RAIN

Fudbal

Legendarni Francuz spasava svet! Flamini napravio gorivo koje menja naftu i zarađuje milijarde! (VIDEO)

Podeli vest

Metju Flamini je ime koje ljubitelji fudbala, posebno Arsenala dobro znaju.

Nekadašnji vezista "tobžija" imao je zaista odličnu fudbalsku karijeru, ali o njemu se mnogo više priča posle odlaska u penziju jer je zaradio milijarde dolara za svoju kompaniju, a i on je sam težak oko 500 miliona evra.

Flamini iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru. Francuski vezista "proizvod"  je Olimpika iz Marseja, najbolje dane karijere proveo je u Arsenalu (dva mandata), a nastupao je još za AC Milan, Kristal Palas i Hetafe, gde je 2019. godine završio karijeru.

Francuz je tokom karijere zaradio dobru cifru. Nisu to bile desetine miliona evra godišnje, kao što su bile kod velikih zvezda, ali je uzeo sasvim dovoljno da već tokom igračke karijere pokrene biznis koji mu je doneo nestvarnu kintu.

On je još 2008. godine s prijateljem Paskvaleom Granatom osnovao kompaniju GF Biohemikals, koja se bavi istraživanjima oko klimatskih promena i pronalaženjem alternativnih izvora goriva.

 

 

Njih dvojica uspeli su da razviju gorivo koje može da se upotrebi umesto nafte i to im je donelo veliko bogatstvo. Sama kompanija vredi više od 20 milijardi evra, a Flamini i Granata su pokupili "kajmak".

Račun bivšeg francuskog veziste je pun. Navodno je na njemu trenutno barem 500 miliona evra, pa Flamini spada među najbogatije bivše sportiste.

On je prethodnih godina odbijao navode o ciframa koje su se pojavile u medijima. Tada je vrednost kompanije prema nekim informacija bila i veća, ali ispostavilo se da je tek sad dostigla najveću vrednost.

 

 

- Nije istina da firma ima 30 milijardi evra. To je ukupna vrednost tržišta koju želimo da napadnemo sa tehnologijama koje smo razvili poslednjih godina - rekao je Flamini i očigledno da je gotovo četiri godine kasnije uspeo da stekne basnoslovno bogatstvo jer mu kompanija vredi više od 20 milijardi evra.

Kompanija koja je u vlasništvu Flaminija i Granate ima 50 zaposlenih. Glavno sedište je u Parizu, a imaju ih i u Holandiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Francuz radi naporno kako bi spasio svet.

- Ne radim samo kad spavam. Više i ne računam sate. Želim da budem deo mlade generacije koja će se pobrinuti za bolje sutra - reči su nekadašnjeg fudbalera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija