• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2024

18:11

Svetske zvezde u šoku! Kajzer Franc bio apsolutno najveći, svima će nam nedostajati!

EPA

Fudbal

Svetske zvezde u šoku! Kajzer Franc bio apsolutno najveći, svima će nam nedostajati!

Podeli vest

Franc Bekenbauer, legenda Bajerna i nemačkog fudbala, preminuo je u 78. godini.

Svet fudbala je šokiran vestima koje su stigle iz Nemačke, otišao je igrač koji je osvajao titulu svetskog prvaka i kao igrač i kao trener.

Kajzer Franc, jedan od najboljih defanzivnih igrača svih vremena, ostavio je ogroman trag, a kao velikin uspeh navodi se i njegova zasluga što je Nemačka 2006. dobila organizaciju Mundijala.

Po objavljivanju vesti o njegovoj smrti, počele su da stižu brojne reakcije.

Foto: lotar mateus

 

Jedan od prvih koji se oglasio bio je i bivši igrač Bajerna i Nemačke reprezentacije, nekadašnji trener Partizana, Lotar Mateus.

- Šok je dubok, iako sam znao da se Franc ne oseća dobro. Njegova smrt je gubitak za fudbal i za Nemačku u celini. Bio je jedan od najvećih igrača i trenera, kako na terenu tako i van njega. Franc je bio vanserijska ličnost ne samo u fudbalu, on je uživao svetsku popularnost. Svi koji su ga poznavali znaju koliko je bio darežljiv čovek. Napustio nas je veliki prijatelj. Nedostajaće mi, svima će nam nedostajati - poručio je Mateus.

Foto: AP/Photo

 

I bivši reprezentativac Engleske, Geri Lineker, oglasio se na društvenim mrežama.

- Ožalošćen sam što čujem da je Franc Bekenbauer preminuo. Jedan od apsolutno najvećih u našoj igri. Kajzer Franc je bio najlepši od fudbalera koji su osvojili sve gracioznošću i šarmom. Počivaj u miru - poručio je Lineker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija