• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

17:12

Petrić jasan na promociji: Ostao sam dužan Čuki, cilj je Evropa!

fk čukarički

Fudbal

Petrić jasan na promociji: Ostao sam dužan Čuki, cilj je Evropa!

Podeli vest

Ostao je i klub dužan meni, ne u finansijskom smisu, objašnjava novi trener "brđana".

Bezmalo godinu dana Gordana Petrića nije bilo u srpskom fudbalu nakon što je napustio kormilo Partizana. Vreme za povratak je došlo, a slavni srpski reprezentativac u narednom periodu sedeće na klupi Čukaričkog. 

Petrić je treći trener "brđana" ove sezone, a na Banovo brdo vraća se nakon osam godina. On je na klupi Čukaričkog sedeo i 2016. kada se zadržao na samo 13 utakmica. 

- U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovde je što mislim da sa ostao dužan klubu, i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju, igrače takođe, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu“ rekao je Petrić. - Prošli put kad sam preuzimao ekipu dosta igrača je odlazilo i dolazilo, sada nije tako. Mnogo je bolja situacija, dosta mladih igrača i ne očekuju se velike promene - jasan je na predstavljanju bio Gordan Petrić. 

Iako iza "brđana" nije preterano uspešna jesen Gordan Petrić najavljuje viskoe ambicije tokom prolećnog dela sezone, a kao glavni cilj zacrtan je plasman u Evropu. 

- Uslov se zna, to je Evropa. Ne mislim da samo Čukarički gleda tako, nego i svi ostali klubovi poput TSC, Vojvodine, Novog Pazara i biće zanimljivo do kraja. Prilično je ujednačena liga i svi klubovi su tu negde. Nisam iznenađen stanjem na tabeli. Partizan je imao mogućnost da se odmara i pred kraj je pokazao karakter. Namestio se, doveo dosta novih igrača. Ništa nije gotovo ima još do plej-ofa, duga je ovo sezona. Partizan je imao više vremena, a sa druge strane Zvezda teret Evrope i to se videlo - dodao je novi trener Čukaričkog. 

Foto: fk čukarički

 

Dodaje Petrić da će šansu za plasman u evropske kvalifikacije njegovi izabranici moći da izbore i kroz Kup Srbije. Ističe novi trener "brđana" da je gledao Čukarički u Evropi te da je bilo mečeva na kojima je falilo i sreće. 

- Znamo da je Čukarički igrao Evropu, a videlo se koliko je teško bilo igrati na dva fronta. Nadam se da sada kada se igra jedan meč sedmično, da će biti svežija ekipa i da ćemo dobijati one utakmice, koje bi trebalo da dobijamo. Čeka nas i borba u Kupu, Vojvodina razmišlja slično kao i mi, da i ona želi polufinal. Gledao sam utakmice svih klubova koji su igrali u Evropi. Bilo je mečeva na kojima Čukarički nije imao sreće. Kao zemlja smo izgubili to što smo nekad imali, a bili smo tehnički potkovaniji. To lepo izgleda u našem prvenstvu, ali kad izađete u Evropu, oseti se razlika. Ako niste bar tehnički potkovani, kad dođe ozbiljan rival to se vidi posle deset minuta. Za rad na takvim stvarima uvek mora da se nađe vremena. U našoj ligi samo tri ili četiri ekipe mogu da promene nešto i iznenade vas. Sve ovo ostalo je uglavnom isto - uveren je bivši trener Partizana.

Za kraj, dotakao se Gordan Petrić i predstojećeg prelaznog roka. Za sada je Banovo brdo napustio samo Sandej Adetunđi, ali se očekuje još nekoliko transfera u Čukaričkom. 

- Potrebno je animirati 25 igrača. Logično, ne mogu svi da igraju, da dobiju istu minutažu. U nekim drugim klubovima znate ko su 13 ili 14 igrača, ali ovde su svi, zaista, podjednaki. Čukarički je privatan klub i u razgovoru sa direktorom Matijaševićem sam rekao da su oni ti koji određuju dolaske i odlaske. Naravno da ću dati završu reč kad stigne neka ponuda - podvukao je Čukarički.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija