• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2024

06:20

Saudijci traže igrače za treću ligu! Da čovek ne poveruje šta nude!

pexels.com

Fudbal

Saudijci traže igrače za treću ligu! Da čovek ne poveruje šta nude!

Podeli vest

Saudijski klubovi završili su brojne velike transfere u 2023. godini, a nameravaju da nastave u istom ritmu i u 2024. godini.

Sada, pak, za razliku od najjačeg ranga, žele da se fokusiraju i na niže lige. Iz tog razloga su iskoristili platformu FutbolJobs na kojoj su predstavili ponudu za igrače koji žele da igraju u trećoj ligi.

Velike evropske zvezde dolazile su u Saudijsku Arabiju. Počelo je sa Kristijanom Ronaldom, da bi kasnije njegovim stopama krenuli Karim Benzema, Roberto Firmino, Nejmar, Aleksandar Mitrović, Rijad Marez, Marcelo Brozović, N'Golo Kante, Sadio Mane i mnogi drugi.

Osim toga, Saudijci će biti domaćini Superkupa Španije i Italije, trebalo je da budu i domaćini turskog Superkupa, ali duel Fenera i Galate je otkazan iz verujemo već svima dobro poznatih razloga.

No, Saudijci tu ne nameravaju da stanu i planiraju da razvijaju i niže lige. Cilj im je da tamo stvore bazu evropskih fudbalera koji će biti bolje obučeni od sadašnjih ligaša. Stoga su se poslužili platformom FutbolJobs koja se bavi ponudama poslova u svetu fudbala. Uključili su vrlo atraktivnu ponudu za one koji bi hteli da se oprobaju u trećoj ligi.

Saudijci nude platu od tri do četiri hiljade evra mesečno i garantuju stan o trošku kluba. Kao paralela, fudbaleri španske treće lige zarađuju minimalno tri hiljade evra mesečno. Predsednik FutbolJobsa Valentin Botelja Nikolas otkrio je da je interes ogroman. 

Foto: pexels.com

 

 

Klubovi traže igrače za sve pozicije osim za golmane. Botelja je jasno dao do znanja da su oni samo posrednici i da ne predstavljaju klubove ili igrače.

- Mi jednostavno pružamo platformu zahvaljujući kojoj ljudi povezani sa svetom fudbala mogu da pronađu posao: igrači, treneri, fizioterapeuti - dodao je. 

Ipak, nisu svi zadovoljni boravkom u Saudijskoj Arabiji. Nedavno su se pojavile informacije da Džordan Henderson u januaru namerava da napusti Al-Itifak posle samo nekoliko meseci avanture.

Mnogi Saudijsku Arabiju nazivaju obećanom zemljom za fudbalere. Očekuje se da će tokom leta još neke zvezde otići na Bliski istok, a spominje se da bi to mogao da bude i Mohamed Salah iz Liverpula.

Sada Arapi žele da dovedu i manje kvalitetne igrače iz Evrope, kako bi nastupali u nižim ligama, a s obzirom na to šta sve nude, nema sumnje da će mnogi rado da sednu u avion i krenu na dalek put.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija