• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.01.2024

14:08

Janković pred otkazom, Kinezi razočarani: On je supa od petla

Privatna arhiva

Fudbal

Janković pred otkazom, Kinezi razočarani: On je supa od petla

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Kine Aleksandar Janković nalazi se pred otkazom zbog loših rezultata na Azijskom Kupu.

Njegova selekcija nije uspela da se domogne ni osmine finala, a Srbin je u ugovoru imao klauzulu da će mu biti produžen u slučaju plasmana u četvrtinu finala. Iz Katara je ekspedicija krenula u Kinu, a Janković sa pomoćnicima put Srbije. Mediji u Kini nisu imali milosti prema Srbinu i uporedili su ga sa - supom od petla. 

Foto: Privatna arhiva

 

Foto:  

Foto:  

"On nije ispunio ugovorni cilj. Od kada je postao kandidat za selektora više puta spominjale su se njegove slabosti u biografiji. On jeste bio selektor reprezentacije Srbije do 21 godine, ali je imao tek nešto više od deset godina samostalnog trenerskog iskustva bez zapaženih rezultata. Kakvu je taktiku u Kataru kineski tim pokušao da sprovede teško je razumeti. Takav selektor kom nedostaje iskustvo u treniranju je supa od petla za igrače. On zaista nije u stanju da pruži veću podršku ili usmeravanje igrača tokom treninga i takmičenja" napisao je "Sičuan Skol". 

Janković je u Kinu otišao u jesen 2018. godine i iz sezone u sezonu samo je napredovao, dobijao starije selekcije, dok konačno nije dogurao do seletkora A tima pre godinu dana. Sada je i sam svestan da se bliži rastanak. 

Foto: Reuters

 

- Postoje dve vrste trenera - oni koji su dobili otkaz i oni koji će dobiti otkaz, tako da kada prihvatite posao trenera prihvatate i obe ove mogućnosti. Onaj ko razmišlja o trenutku kada će prestati da radi je onaj koji se svega plaši. A čovek koji se svega boji nikada ne može da bude trener fokusiran na to da da sve od sebe da i pogura tim. U Kini sam skoro šest godina, spremao sam celu jednu generaciju za kineski fudbal. Fokusiran sam na davanje, a ne na primanje, pokušavajući da dam sve od sebe i ne kajem se - poručio je Janković.

Kad je reč o Azijskom kupu, ističe da je očekivao više. 

- Razočarani smo jer smo očekivali više. Zaslužili smo više, ali fudbal bez golova nije fudbal i ne možete očekivati velike rezultate ako ne postižete golove.U tri meča koja smo igrali ovde propustili smo niz šansi u svakom. Ako ne postigneš gol ne možeš očekivati da prođeš dalje - zaključio je Janković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija