• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

15:50

Čeferin progovorio o Hrvatu koji je podigao prašinu! On ne zaslužuje moj komentar! Oni koji ga poznaju...

Starsportphoto©

Fudbal

Čeferin progovorio o Hrvatu koji je podigao prašinu! On ne zaslužuje moj komentar! Oni koji ga poznaju...

Podeli vest

Predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin (56), oglasio se dan nakon što je njegov dosadašnji bliski saradnik Zvonimir Boban (55) podneo ostavku na mestu direktora organizacije.

Slavni hrvatski fudbaler, Zvonimir Boban odstupio je u četvrtak sa funkcije koju je imao u Evropskoj fudbalskoj uniji zbog nesuglasica sa predsednikom te organizacije Aleksandrom Čeferinom (56)!

Naime, Bobanu je zasmetalo što je prvi čovek UEFA pokrenuo pitanje promene statuta koji bi mu omogući ​o novu kandidaturu za mesto predsednika.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Slovenac je sada u izjavi za italijanske medije, odgovorio u svom stilu.

- Boban ne zaslužuje moj komentar. Oni koji poznaju njega i koji poznaju mene sami će doći do zaključka!  Kongres, a ne individua, ima ovlašćenja da donosi promene. Uvereni smo da će nas naš proces kolektivnog i demokratskog donošenja odluka efikasno voditi ka budućnosti - bilo je sve što je rekao o odnosu sa Bobanom.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Čeferin je upitan da li će se kandidovati i nakon isteka aktuelnog mandata koji isteiče 2027. godine.

- O tome ću pričati kada dođe vreme. Ovo nije pravno pitanje, već činjenica koja ne utiče na podobnost bilo kog člana Izvršnog odbora, uključujući i mene. Cilj nije da se produži ograničenje mandata, već da se ispravi nevažeća odredba koju nikada nije odobrilo 55 UEFA federacija tokom kongresa u Bratislavi 2018. Predložena promena jednostavno želi da zaštiti pravni princip da se retroaktivnost ne primenjuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija