• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2024

17:50

Pavlović održao Bajern u vrhu, Štutgart zgazio Zvezdinog dželata

Tanjug

Fudbal

Pavlović održao Bajern u vrhu, Štutgart zgazio Zvezdinog dželata

Podeli vest

Bajern preživeo zahvaljujući Srbinu, a Lajpcig deklasiran u Štutgartu.

Fudbaleri Bajerna pobedili su Augzburg 3:2 (2:0) u meču 19. kola Bundeslige. Upamtiće dobro ovu utakmicu mladi vezista Aleksandar Pavlović, koji je dao vodeći gol za klub iz Minhena. Bio je to njegov prvenac, kojim je najavio ozbiljnu karijeru. Igrao se 23. minut, kada se najbolje snašao posle kornera i sa male razdaljine matirao protivničkog golmana.

Foto: Tanjug AP

 

Na 2:0 podigao je Alfonso Dejvis u nadoknadi prvog poluvremena. Gol nade za domaćina dao je Ermedin Demirović u 52. minutu. Međutim, šest minuta kasnije, Hari Kejn je dao gol za 3:1 i kako je meč tekao, delovalo je da domači tim nema šanse. Međutim, Demirović je sa bele tačke u nadoknadi drugog poluvremena bio precizan i tako ostavio svojoj ekipi šansu da može do boda. Ipak, ni deset minuta nadokande nije nišra promenilo i Bajern je pobedom uspšeo da zadrži priključak za Leverkuzenom u borbi za titulu Budenslige.

Foto: EPA Images

 

Fantastična utakmica viđena je u Štutgartu, gde je domaćin deklasirao Lajpcig 5:2 (2:1). Neverovatno deluje da je onaj tim, koji je u dva navrata uništavao Crvenu zvezdu, tako ubedljivo poražen. Ni zvezde poput Opende, Olma, Rauma, nisu mogle da učine ništa da ublaže poraz.

Junak utakmice bio je Deniz Undav, koji je postigao het-trik, golovima u 30, 56. i 75. minutu. Osim njega pogodili su i Enzo Milot u 25. i Dćejmi Leveling u 48. minutu. Golove za Lajpcig dali su Benjamin Šeško i Lois Openda. 

BUNDESLIGA

19. kolo

Augzburg - Bajern  2:3 (0:2)

Hofenfajm - Hajdenhajm   1:1 (1:1)

Štutgart - Lajpcig   5:2 (2:1)

Verder - Frajburg  3:1 (1:1)

Volfsburg - Keln   1:1 (1:1)

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija