• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

12:57

Revolucija! Sprema se spektakl! Zvezda, Dinamo iz Zagreba i klubovi iz regiona u borbi za trofej!?

Starsportphoto

Fudbal

Revolucija! Sprema se spektakl! Zvezda, Dinamo iz Zagreba i klubovi iz regiona u borbi za trofej!?

Podeli vest

Predsednik Ferencvaroša Gabor Kurbatov pokrenuo je temu regionalne fudbalske lige.

Kurbatov je inače kandidat za gradonačelnika Budimpešte, ali i član vladajuće partije Fides i blizak saradnik predsednika Viktora Orbana.

Sada je progovorio o razgovoru sa čelnicima UEFA o pokretanju fudbalske lige Srednje i Istočne Evrope.

- O tome smo razmišljali godinama. Nalazimo se na malom tržištu, deset miliona ljudi. Vodeći svetski timovi imaju budžet od milijardu evra. Mi kao Ferencvaroš imamo 50 miliona evra i to nas ograničava, jer sponzore možemo da dovedemo samo do deset miliona ljudi, a gledanost na televiziji je samo za ovu zemlju. Mislim da svaka zemlja na Balkanu ima isti problem, Bugarska i Rumunija imaju isti problem, a Česi i Slovaci imaju isti problem. Tržište je malo. Nama je potrebno veće tržište, a rešenje bi bilo da na našim prostorima postoje kratke lige i da vrhunski timovi igraju plej-of i bore se za trofej. Posle toga da se takmiče u nacionalnim ligama - kaže Kurbatov za "Infostart".

Foto: printscreen

 

 

 

Želi Mađar najjače timove u regionu da vidi rame uz rame sa svojim klubom.

- Razmislite, ako igramo ovde sa Crvenom zvezdom, zagrebačkim Dinamom, Ludogorecom, Steauom, Slovanom iz Bratislave, ti mečevi imaju drugačiju atmosferu, to će da budu spektakli. Ušli smo na veće tržište, a sa tim klubovima možete igrati veoma kvalitetne utakmice. Da je samo mesec dana, igrali bismo u ovoj ligi mesec dana. Ne upropastiti mađarsko prvenstvo, naravno, jer je i to važno. I tada bi bilo moguće postići poboljšanje kvaliteta. Tržište igrača bi se značajno povećalo jer bi svi posmatrači igrača bili ovde i gledali ove mečeve visokog kvaliteta - kaže  Kubatov.

Mana je to što bi novo takmičenje značilo i više utakmica u već vrlo gustim rasporedima.

- Smatram da bi sve bilo u granicama. Računali smo na gust raspored koji bi mogao da se sastavi tako, da ne igraju mnogo više mečeva nego sada! Mađarski fudbalski savez ima ovakvu podršku i to je dobra vest. Naročito imajući u vidu činjenicu da je Šandor Čanji jedna od ključnih ličnosti svetskog fudbala, i on bi takođe želeo da se umeša u ovo pitanje. Pitanje je da li će ostali fudbalski savezi, gde bi trebalo da se skrate šampionati, biti partneri u tome, da li shvataju značaj ovoga.

Spremni su Mađari da uzmu svtari u svoje ruke zarad uspeha ovog projekta.

- Preuzećemo inicijativu u narednim mesecima da sednemo sa ovim vodećim timovima u radnu grupu i razradimo koliko daleko možemo da odemo u ovome. Bilo je veoma iznenađujuće što su u UEFA obrisali prašinu sa ovom idejom pre više od deset godina. Pošto se o ovoj ideji još priča, jasno ukazuje da ona ima pravo na postojanje. To se ne odnosi samo na nas, već očigledno i na zemlje Beneluksa, Škotsku, Irsku, postoje i lige gde treba da se igraju kvalitetne utakmice, a bilo bi dobro da se ide na veće tržište - kaže prvi čovek Ferencvaroša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija