• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

15:30

Je li Srbija spremna za regionalnu ligu u fudbalu? (ANKETA)

Shutterstock/logo

Fudbal

Je li Srbija spremna za regionalnu ligu u fudbalu? (ANKETA)

Podeli vest

Predsednik Ferencvaroša Gabor Kurbatov pokrenuo je omiljenu balkansku temu - regionalna liga u fudbalu, ali postavlja se pitanje da li su klubovi iz Srbije zaista spremni na tako nešto.

Retko kada prođe barem i pola godine, a da neko ne izjavi da je vreme za Regionalnu fudbalsku ligu. Odmah se kao argumenti izvuku pare, privlačenje velikih sponzora, jake utakmice, fantastičan izlog za fudbalere i sve ono što ide uz jaka takmičenja. 

Foto: Starsportphoto

 

Naravno, pretpostavka je da bi i to takmičenje bilo jako. U zavisnosti od toga ko iznosi ideju, pominju se zemlje bivše Jugoslavije, ali i Slovačka, Češka, Kipar, Grčka, Rumunija, Bugarska i mnoge druge. Uvek je tu reč o istaknutim klubovima poput Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Ferencvaroša, Ludogoreca i sličnih njima. U teoriji, ovo deluje dobro, s tim da bi bilo važno uklopiti raspored sa mečevima domaćih i evropskih prvenstava, kako nijedno takmičenje ne bi trpelo, a i da igrači mogu da podnesu taj teret. 

Svedoci smo da u košarci takva liga odavno postoji i prilično dobro funkcioniše. U fudbalu postoji jedan veliki problem - navijači Crvene zvezde do sada nisu blagonaklono gledali na bilo kakve utakmice crveno-belih sa hrvatskim klubovima. Prihvatili bi verovatno koncept Regionalne lige, ali bez Hrvata. Ni partizanovi navijači nisu mnogo popustljiviji, tako da bi i oni mogli da prave problem.

Foto: EPAIMAGES

 

Ranijih godina dešavalo se da na pripremama u isto vreme na razdaljini od nekoliko desetina kilometara budu Crvena zvezda, Partizan, Dinamo iz Zgareba i jop nekih hrvatski klubovi. Nikada se nije desilo da odigraju neku prijateljsku utakmicu. 

Iako postoji mnogo razloga zbog kojih bi dobro bilo imati jako takmičenje u kojem bi klubovi iz Srbije imali malo više jakih utakmica nego što ih imaju u evropskim takmičenjima, postoje i razlozi protiv. 

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija