• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

23:17

Još jedan Klopov poklon "Enfildu"! Anonimus iz Severne Irske razmontirao nemoćni Čelsi!

EPAIMAGES

Fudbal

Još jedan Klopov poklon "Enfildu"! Anonimus iz Severne Irske razmontirao nemoćni Čelsi!

Podeli vest

Nemački strateg šansu ukazao Konoru Bredliju, a mladi bek mu vratio sa dve asistencije i golom u mreži "plavaca".

Tokom prethodnih devet godina Jirgen Klop na klupi Liverpula uspeo je u sam vrh evropskog fudbala da lansira veliki broj fudbalera. Iako je rešio da na kraju sezone napusti "Enfild", nemački strateg nema nameru da prekine takav trend pošto je danas "redsima" poklonio još jednog bisera - Konora Bredlija. 

Omladinski reprezentitavac Severne Irske dobijao je šansu u prethodnom periodu zbog brojnih povreda Liverpulovih defanzivaca. Meč u FA Kupu protiv Noriča i dve asistencije bile su preporuke da ga Klop večeras uvrsti u tim protiv Čelsija, a "kocka" se isplatila nemačkom strategu! 

Foto: EPAIMAGES

 

Konor Bredli vodio je Liverpul do ubedljive pobede nad ljutim rivalom i tako dodatno ulepšao poslednjih šest meseci Jirgena Klopa na klupi velikana sa "Enfilda" - 4:1 (2:0). 

Mladi bek je magično veče najavio u 23. minutu kada je na sredini terena oduzeo čistu loptu Kaisedu, doturio je do Doioga Žote koji je lako prošao između Čelsijevih štopera i matirao nemoćnog Đorđa Petrovića. Bio je to samo početak...

15 minuta kasnije Bredliju se na identičan način revanširao Luis Dijaz! Pobegao je bek Liverpula svojim čuvarima, gađao dalji ugao Čelsijevog gola i perfektno pogodio malu mrežu za ogromih 2:0. "Plavce" je već do kraja prvog poluvremena mogao da dotuče Darvin Nunjez, ali je iz penala pogodio stativu...

Nije ni to pomoglo nemoćnom Čelsiju na "Enfildu" budući da je 3:0 bilo već u 65. minutu, a ključna ličnost bio je - Konor Bredli, ponovo u ulozi asistencija dok je egzekutor ovoga puta bio Dominik Soboslaj. 

Prednost Liverpula uspeo je, makar na kratko, da ublažio Kristijan Nkuku, ali je konačan rezultat u 79. minutu postavio Luis Dijaz. 

Obradovala je navijače Mančester sitija vest da se Erling Haland vraća na teren nakon višenedeljne pauze. Norvežanin je bio u kombinaciji za duel protiv Barnlija, ali je Hulijan Alvarez bio rešen da pokaže kakav napadački potencijal ima sastav Pepa Gvardiole i kada Haland sedi na klupi. 

Argentinac je sa dva gola predvodio "građane" do pobede nad Barnlijem - 3:1 (2:0), a pobedu Mančester sitija zapečatio je Rodri na startu drugog poluvremena. Sastav Vensana Kompanija je u finišu meča preko Al Dakila uspeo samo da ublaži poraz protiv aktuelnog šampiona Evrope. 

Foto: EPAIMAGES

 

Pobedu je večeras upisao i Totenhem koji je na svom terenu bio bolji od Brentforda u malom londonskom derbiju - 3:2 (0:1). "Pevci" su naknon preokreta uspeli da savladaju gradskog rivala, a najveći krivac bio je Brenan Džonson. 

Reprezentativac Velsa ušao je na teren na startu drugog poluvremena i uspeo da povede "pevce" ka pobedi. Destini Udogi je u 48. poravnao na 1:1, Džonson je u 49. doneo preokret, a trijumf Pevaca overio je Rišarlison u 56. minutu. 

Poraz Brentforda uspeo je da ublaži Ivan Toni u 67. minutu dok je strelac jedinog gola u prvom poluvremenu bio Nil Mopaj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija