• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2024

06:50

Na današnji dan: Rođen je jedan od ljubimaca "delija"

Reuters

Fudbal

Na današnji dan: Rođen je jedan od ljubimaca "delija"

Podeli vest

Na današnji dan rođen je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Milan Pavkov.

Stameni napadač rođen je 9. februara 1994. godine u Begeču, naselju udaljenom oko 20 kilometara od Novog Sada. Prve fudbalske korake načinio je u FK Novi Sad, nakon čega je igrao za Mladost iz Bačkog Petrovca i ČSK Čelarevo.

Foto: Reuters

 

U dresu Vojvodine debitovao je u Superligi u avgustu 2015. godine, a narednog leta prešao je u Radnički iz Niša. Nakon pet postignutih golova u dresu "Reala sa Nišave" na 20 utakmica, početkom 2017. potpisuje ugovor na dve i po godine sa Crvenom zvezdom. Debitovao je u crveno-belom dresu protiv Novog Pazara 18. februara kada je ušao u igru umesto Demijena Le Taleka.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, do kraja sezone kod Miodraga Grofa Božovića nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa je narednog leta otišao na jednogodišnju pozajmicu u niški Radnički. Zablistao je na Čairu u sezoni 2017/18. koju je okončao sa 23 gola na 33 meča što mu je omogućilo povratak na "Marakanu".

Foto: Reuters

 

Prvi put je ušao u srca navijača Zvezde 29. avgusta 2018. godine u Salcburgu u revanš meču plejofa za plasman u Ligu šampiona. Te noći, ušao je u igru na početku drugog poluvremena kada je protivnik imao dva gola prednosti.

Foto: Starsportphoto

 

Međutim, svojom borbenošću pokrenuo je ostatak ekipe i Zvezda je uspela da postigne dva pogotka i prvi put nakon 26 godina izbori plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. Posebno se pamti njegov duel sa protivničkim fudbalerom Marinom Pongračićem iz kojeg je izašao krvav, ali je El Fardu Ben jedan od svoja dva gola te večeri dao upravo nakon faula nad Pavkovom.

Foto: Tanjug

 

Apsolutni junak "delija" postao je nekoliko meseci kasnije, kada je u čuvenoj utakmici protiv Liverpula na "Marakani" postigao dva gola i srušio ekipu koja je na kraju te sezone postala prvak Evrope.

Nažalost, pred kraj epizode na Topčiderskom brdu bio je i tragičar, kada je postigao autogol u plejofu Lige šampiona protiv Makabija iz Haife, čime je izraelski klub otišao dalje. Nedugo nakon toga prešao je u Al Fajhu iz Saudijske Arabije čije redove je napustio nedavno. Iako se pominjala mogućnost povratka u redove šampiona Srbije, za sada ništa ne ukazuje da bi to moglo da se ostvari u bliskoj budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija