• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

07:00

Drulović poručuje za Informer: Neće biti haosa sa Švajcarcima

Starsportphoto

Fudbal

Drulović poručuje za Informer: Neće biti haosa sa Švajcarcima

Podeli vest

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović veruje da će protiv Šaćirija, Džake i ostalih "sajdžija" sve proći bez incidenata.

Doskorašnji pomoćnik u stručnom štabu Dragana Stojkovića Piksija u razgovoru za Informer poručuje da će u Ligi nacija, protiv Švajcarske, koji su bili kobni po nas na Mundijalu u Rusiji 2018. i Kataru 2020. godine, sve proći mirno i bez problema. Srpski fudbaleri su na žrebu za Diviziju A smešteni u grupu 4, a pored "sajdžija", igraće još protiv Španije i Danske.

Foto: Starsportphoto

Srbija i Švajcarska igrale u grupi na poslednja dva Mundijala

Ipak, zbog tradicije i nekih nemilih scena iz prošlosti, šiptarskih provokatora poput Đerdana Šaćirija i Granita Džake, okršaj sa izabranicima Murata Jakina izaziva posebnu pažnju javnosti. Igrači rođeni na Kosovu i Metohiji u prethodna dva okršaja bili su u centru pažnje zbog ponašanja i očiglednih pokušaja da izazovu incidente na terenu.

- Znam da je ljudima posebno zanimljiva Švajcarska, jer se taj meč gleda kroz politički kontekst. Ipak, trudim se da gledam sve fudbalski. Dok sam bio igrač, pobeđivali smo ih, a valjda ćemo ponovo. Imamo kvalitetne pojedince i kada igramo kako znamo, samo od nas zavisi da li ćemo pobediti. Naravno, čarke su uvek moguće, neki izolovani incidenti, ali očekujem da sve prođe mirno. Igrači su svesni do kojih granica smeju da idu - poručuje Drulović za Informer.

Foto: Starsportphoto

Džaka i Tadić u sukobu

Aktuelni selektor naše mlade reprezentacije ne krije da je priželjkivao Portugal i Španiju, a želja mu se polovično ispunila.

- Priželjkivao sam te dve selekcije, jer je to fudbalski najlepše. Eto, izvukli smo "crvenu furiju" i ona je favorit za prvo mesto. Generalno, teška je grupa. Mi ćemo se sa Danskom i Švajcarskom najverovatnije boriti za to drugo mesto. Skandinavci igraju odlično, imaćemo prilike da se sretnemo i na predstojećem Evropskom prvenstvu, pa ćemo videti šta i kako - naglašava Drulović.

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija