• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2024

20:05

KRAJ: Siti ubedljiv u Kopenhagenu, minimalac Reala protiv Lajpciga!

Tanjug/AP

Fudbal

KRAJ: Siti ubedljiv u Kopenhagenu, minimalac Reala protiv Lajpciga!

Podeli vest

Uživo pratite prve mečeve osmine finala elitnog takmičenja.

RB LAJPCIG - REAL MADRID  0:1 (0:0)

Strelac: Dijaz 49
Grad: Lajpcig

Stadion: Red Bul Arena

Sudija: Irfan Peljto, Bosna i Hercegovina

RB Lajpcig: Gulaći - Simakan, Klosterman, Orban, Raum - Olmo, Hendriks, Šlager, Simons - Openta, Šeško
Trener: Marko Roze

Real Madrid: Lunjin - Karvahal, Načo, Čuameni, Mendi - Valverde, Kros, Kamavinga, Diaz - Rodrigo, Vinisijus
Trener: Karlo Anćeloti

 

KOPENHAGEN - MANČESTER SITI  1:3 (1:2)

Strelci: Matson 35 - De Brujne 12, Silva 45, Foden 93
Grad: Kopenhagen

Stadion: Parken

Sudija: Hose Maria Sančez Munjoz, Španija

Kopenhagen: Grabara - Diks, Vavro, Jelert, Mekena- Falk, Matson - Klaeson, Eljonusi, Ačuri - Gonsalveš
Trener: Jakob Nestrup

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Diaz, Ake - Rodri, De Brujne - Silva, Griliš, Foden - Holand
Trener: Pep Gvardiola

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME:

KRAJ! 

93. minut - GOOOOOOOL! Potvrda trijumfa Mančester sitija, Fil Foden matirao je Grabaru u poslednjim momentima utakmice za 3:1! 

90. minut - Igraće se još pet minuta na "Red Bul Areni".  

88. minut - Povukao je ručnu Mančester siti na "Parkenu", ne želi četa Pepa Gvardiole da pruži šansu Kopenhagenu da iz kontre dođu do izjednačenja. Deluje da na severu Evrope promene rezultata više neće biti. 

Foto: Tanjgu/AP

 

85. minut - Pravi Vinisijus Žunior probleme u Lajpcigu, sada se svađa sa dvojicom rivala i čitavim stadionom, kažnjava ga Peljto žutim kartonom. 

81. minut - Deveta odbrana za Andreja Lunjina večeras... Ukrajinac je sada zaustavio sjajan udarac Ćavija Simonsa, a tridesetak sekundi kasnije brani pokušaj Benjamina Šeška! 

76. minut - Trostruka izmena Marka Rozea, na terenu su Jusuf Pouslen, Amadu Haidara i Eljif Elmas. 

72. minut - STATIVA! Malo je falilo da Lajpcig bude kažnjen za još jedan promašaj... Povukao je Vinisijus Žunior kontru, lažnjakom izbacio Klostermana, a potom gađao dalji ugao, ali je lopta pogodila okvir gola, ostaje 0:1! 

69. minut - Preti i Mančester siti koji želi da dođe do trećeg gola na "Parkenu", sada je Fil Foden pokušao da matira Grabaru, ali je Poljak izvrsno reagovao - 1:2. 

65. minut - Uf... Malo je falilo da veliku grešku Vilija Orbana kazni Rodrigo, ali je grešku svog kapitena ispravio Ksaver Šlager! 

62. minut - Čuda pravi Andrej Lunjin na golu Real Madrida! Dani Olmo je proigrao Benjamina Šeška, ali je Ukrajinac istrčao i ispucao loptu, a samo nekoliko sekundi kasnije vezista Lajpciga bio je i sam u dobroj prilici - ponovo je dobro intervenisao Lunjin, ostaje 0:1! 

Foto: Tanjug/AP

 

60. minut - Nova prilika za Lajpcig i ponovo je bolji od ofanzivaca "bikova" Andrej Lunjin! Sada je presekao centaršut Ćavija Simonsa i sprečio zicer koji bi imao Benjamin Šeško. 

55. minut - Nižu se šanse za Mančester siti u Danskoj, ponovo je u centru pažnje bio Bernardo Silva, ovoga puta u ulozi asistenta. Pokušao je Portugalac da proigra Holanda na drugoj stativi, ali je Vavro bio na prvom mestu i odneo loptu, ostaje 1:2. 

51. minut - Malo je falilo da Lajpcig odmah uzvrati preko Dani Olma, reprezentativac Španije dobio je lep pas Hendriksa, šutirao, ali pravo u Lunjina!

49. minut - GOOOOOOL! Magija Braima Dijaza, iz teške situacije Španac je uspeo da pogodi malu mrežu Lajpcigovog gola okružen trojicom rivala - 0:1! 

 

 

48. minut - Još jedna prilika za "bikove" prvi put večeras preti Loi Openda, Belgijanac je šutirao malo iskosa, ali je na mestu bio čuvar Realove mreže! 

47. minut - Silovit početka Lajpciga u nastavku, Hendriks je pokušao da pronađe Simonsa na drugoj strani, ali je reagovao Karvahal. Dobio je domaćin potom korner, ali je nakon centaršuta Rauma reagovao Lunjin, nema promene rezultata na istoku Nemačke. 

Foto: Tanjug/AP

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Red Bul Areni" i na "Parkenu". 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - GOOOOOOOL! U poslednjim momentima prvog poluvremena Mančester siti dolazi do vođstva u Kopenhagenu preko Bernarda Silve - 1:2! 

 

 

45. minut - Još jedna prilika za RB Lajpcig u finišu prvog poluvremena, ali nakon uvodnih 45 minuta u dvomeču nemačkog i španskog velikana golova nema. 

43. minut - Milimetri su delili Benjamina Šeška od nove stopostotne prilike, ali je vrhunski rekao Oreljan Čuameni kao da čitavu karijeru igra štopera. Francuz je perfektno uklizao i odneo loptu ispred slovenačkog reprezentativca, ostaje 0:0. 

40. minut - Novi nalet "bikova", ponovo preko Mohameda Simaka, ali je Francuz loše gađao gol Andreja Lunjina, još uvek miruju mreže u Lajpcigu. 

35. minut - GOOOOOOOL! Nerešeno je na "Parkenu" nakon velike greške Edersona, Kopanhagen stiže do 1:1 iz prvog udarca ka golu, a strelac je Matson. 

 

 

33. minut - Još jedna prilika za RB Lajpcig, prelako je pao Ferland Mendi i otvorio prostor Benjaminu Hendriksu, ali je povremeni nemački reprezentativac poslao užasan centaršut na drugu stativu gde je sam bio Ćavi Simons, ostaje 0:0. 

32. minut - Poptuna kontrola utakmice Mančester sitija na "Parkenu", domaćin za više od pola sata igre nije pošteno prešao polovinu terena i zapretio Edersonu. 

28. minut - Zakuvalo se na "Red Bul Areni" nakon što je Toni Kros srušio Loija Opendu. Vukao je Belgijanac kontru, imao mnogo prostora sa sobom, a onda ga je iskusni vezista faulirao sa leđa. Bez problema je sudija Peljto mogao da pokaže žuti karton, ali je oprostio Nemcu ovoga puta. 

25. minut - Promakla nam je prinudna izmena koju je Gvardiola morao da napravi... Iz igre izlazi Džek Griliš zbog povrede, a na teren će Žeremi Doku. 

24. minut - Uzvraća sada Real istom merom, naravno, tandem Rodrigo - Vinisijus umalo je doneo prednost gostima. Na sreću Lajpciga njihov pokušaj uspeo je da osujeti Vili Orban. 

21. minut - Nižu se šanse pred golom Real Madrida, ponovo je Benjamin Šeško bio u centru pažnje, sada je pogodio spoljni deo mreže, ali je njegov udarac blokirao Čuameni! Imaće RB Lajpcig korner, ali Lunjin siguran nakon Šlagerovog centaršuta - 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

20. minut - Strepeo je Pep Gvardiola nakon što se na povredu požalio Džek Griliš. Ostao je Englez na travi nakon duela sa Vavrom, ali je spreman da nastavi utakmicu nakon ulaska medicinskog tima "građana". 

18. minut - Malo je falilo da Erling Holand duplira prednost Mančester sitija na "Parkenu", spreman je Norvežanin bio da loptu nakon dodavanja Akea sprovede u gol, ali je holandski reprezentativac prejako centrirao, ostaje 0:1. 

15. minut - Nova opasnost pred golom Real Madrida, sada su Simakan i Olmo kombinovali na desnoj strani, ali se vešto snašao Eduardo Kamavinga i uspeo da zaustavi nalet "bikova". 

12. minut - GOOOOOOOL! Vodi Mančester siti u Kopenhagenu, prvi put je De Brujne bio neprecizan, ali istu grešku nije ponovio samo nekoliko minuta kasnije. Belgijanac je iskoristio perfektnu asistenciju Fila Fodena i doneo svom timu prednost - 0:1! 

 

 

10. minut - Velika šansa za "bikove", ponovo Benjamin Šeško! Slovenački reprezentativac imao je čistu situaciju da matira Lunjina, još jednom je bolji bio Ukrajinac na golu Reala, ostaje 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

9. minut - Bolji početak Lajpciga, ali otvorena igra nemačkog kluba otvorila je sada prostor za kontru Reala. Povukao je loptu po desnom boku Rodrigo i pokušao da uposli Vinisijusa, na pravom mestu je bio Klosterman, od svega samo korner za "blankose", siugran je među stativama Petar Gulači. 

6. minut - Evo prvog uzbuđenja i na "Parkenu". Očekivano, prvi je zapretio Mančester siti preko Kevina De Brujnea, Belgijanac je glavom gađao nakon centaršuta Nejta Akea, ali je njegov udarac otišao pored gola koji čuva Kamil Grabara, nema promene rezultata. 

3. minut - Sporna situacija u Lajpcigu! Benjamin Šeško matirao je Andreja Lunjina, ali je glavni arbitar Irfan Peljto nakon konsultacija sa VAR sobom poništio pogodak. Deluje da su sudije pogrešile budući da je Vinisijus zakasnio da postavi ofsajd zamku - 0:0!

 

 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:20 - Iako je Mančester siti veliki favorit na "Parkenu", Pep Gvardiola ne želi ništa da prepušta slučaj. Odlučio se Španac da na teren protiv Kopenhagena pošalje najbolje što ima, a napad predvodi nezaustavljivi Erling Haland. 

20:16 - Zanimljivo - trener RB Lajcpiga, Marko Roze, odlučio je da napravi rokadu među stativama, a umesto Janisa Blasviha koji je briljirao u oba susreta protiv Crvene zvezde gol "bikova" ća braniti iskusni Mađar - Peter Gulaći. 

 

 

20:12 - Poznato je da Karlo Anćeloti ima velikih problema sa povredama, zbog toga Real Madrid večeras protiv RB Lajpciga na raspolaganju ima samo jednog zdravog štopera - Nača. U srcu odbrane će uz iskusnog Španca biti Oreljan Čuameni. 

 

 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos prvih mečeva osmine finala Lige šampiona između RB Lajpciga i Real Madrida, odnosno Kopenhagena i Mančester sitija. Sve detalje sa utakmica možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija