• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

16.02.2024

13:11

Prelazni rok u Srbiji: Zarađeno 37 miliona, samo deca bila na ceni

Starsportphoto/shutterstock

Fudbal

Prelazni rok u Srbiji: Zarađeno 37 miliona, samo deca bila na ceni

Podeli vest

Klubovi iz Superlige zaradili su u ovom prelaznom roku ukupno 37.260.000 evra, dok su potrošili 4.595.000 evra. Transfer pijaca u našoj zemlji večeras se zatvara i male su šanse da će biti nekih većih promena.

Zimski prelazni rok nikada nije previše atraktivan, kako domaćim, tako i inostranim klubovima. Retko kad se dešavalo da neka baš velika zvezda na polusezoni promeni sredinu. Uvek se čeka leto, ili čak kraj letnjeg prelaznog roka, pa se često u smiraj, tamo 31. avgusta, dese najveće transfer bombe.

Ove zime u Srbiji su očekivano, najaktivniji bili Crvena zvezda i Partizan. Crveno-beli su se fokusirali na odlaske i inkasirali su 17,4 miliona evra. Na dolaske su potrošili dva miliona evra, s tim da postoji realna šansa da potroše još 500.000 evra na desnog beka Ričija Larjea, koji bi do večeras trebalo da dođe.

Foto: Starsportphoto

 

Vrlo aktivan bio je i Partizan, koji se fokusirao na dolaske, mada je potrošio samo dva miliona evra. Iako mu odlasci nisu bili u prvom planu, prodao je planski igrače za 8,8 miliona evra. Najviše je prihodovao za Mihajla Ilića, koji je prešao u Bolonju za 4,5 miliona evra. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Od ostalih klubova najveće iznenađenje je IMT, koji je prodao Miloša Lukovića u Strazbur za 4,7 miliona evra. Mladi napadač bio je na meti mnogobrojnih evropskih klubova i jasno je bilo da će promeniti sredinu, samo je bila dilema čiji će dres obući. 

Foto: Starsportphoto©

 

Veliki novac za srpske uslove zaradila je i Mladost iz Lučana prodajom napadača Uroša Sremčevića u Crvenu zvezdu. Igrač je otišao za dva miliona evra, što je novac od kojeg većina domaćih klubova može da živi. 

Foto: Starsportphoto

 

Kad se podvuče crta, ispostavlja se da iz Sbije zaista samo mladi igrači imaju prolaznost i da samo na njima može da se zaradi. Najveću zaradu donela su tek punoletna deca. Uzimajući u obzir da klubovi u Srbiji u dobroj meri žive od trasfera, ne treba da čudi kada čelnici odluče da prodaju neko dete, uprkos tome što navijači negoduju. Znaju dobro da takve ponude dođu jednom i možda nikada više. 


CRVENA ZVEZDA
Potrošeno: dva miliona evra
Zarađeno: 17,4 miliona evra

PARTIZAN
Potrošeno: 2,3 miliona evra
Zarađeno: 8,8 miliona evra

ČUKARIČKI
Potrošeno: /
Zarađeno: 1,68 miliona evra

VOJVODINA
Potrošeno: 220.000 evra
Zarađeno: /

VOŽDOVAC
Potrošeno: /
Zarađeno: 1,4 miliona evra

RADNIČKI (K)
Potrošeno: /
Zarađeno: 500.000 evra

SPARTAK
Potrošeno: 75.000 evra
Zarađeno: 330.000 evra

MLADOST (L)
Potrošeno: /
Zarađeno: dva miliona evra

JAVOR
Potrošeno: /
Zarađeno: 350.000 evra

RADNIČKI (N)
Potrošeno: /
Zarađeno: 100.000 evra

IMT
Potrošeno: /
Zarađeno: 4,7 miliona evra

 

NISU NI PRODAVALI NI KUPOVALI IGRAČE: 
TSC 
NOVI PAZAR
NAPREDAK
RADNIK
ŽELEZNIČAR


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija