• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.02.2024

12:00

Umro sam, srce mi je stalo! Potresna ispovest fudbalera Lutona

EPAIMAGES

Fudbal

Umro sam, srce mi je stalo! Potresna ispovest fudbalera Lutona

Podeli vest

Tom Loker (29), fudbaleri Lutona, kolabirao je u toku utakmice protiv Bornmuta 16. decembra prošle godine, a kaže da je bukvalno umro kada mu je srce stalo skoro na tri minuta.

Fudaler se srušio na zemlju u 59. minutu dok su ga sa tribina gledali otac i devojka koja je bila u sedmom mesecu trudnoće. Samo nekoliko meseci pre ovog kolapsa fudbaler Lutona je takođe kolaborao, pa mu je ugrađen defibrilator. Sad je prvi put progovorio o svemu što se desilo, kaže da nije siguran kada će se opet vratiti na teren, ali da je srećan što je živ. 

- Mama je bila kod kuće i slušala utakmicu na radiju, nakon što je Bornmut postigao gol otišla je da napravi čaj, a onda je brat isključio radio. Na kraju je morao da joj kaže da sam ponovo pao. Neću da lažem, bilo je nekoliko teških meseci - kazao je Loker za Skaj sport.

Sad sluša savete doktora i nada se da će se vratiti na teren.

- Srećan sam što sam živ. Pratim preporuke doktora i ako budem mogao da se vratim fudbalu, bio bih srećan. Neću uraditi ništa protiv čega budu lekari. Sad je prerano da bilo šta prognoziram, ali ne želim ništa da otpišem - dodao je fudbaler Lutona koji je van svesti bio dva minuta i 40 sekundi. 

 

Foto: EPAIMAGES

Tom Loker

 

On je prošle godine u maju na utakmici protiv Koventrija imao problem sa srcem. 

- Bio je normalan dan, to je najstrašnije od svega. Trčao sam i samo mi se zavrtelo u glavi. Sećam se kako sam razmišljao: "Biće mi dobro za nekoliko sekundi". Probudio sam se, a doktori su bili svuda oko mene. To se dogodilo i prošle godine. Znao sam da je sad drugačije. Prošli je put bilo kao da sam se probudio iz sna, sad sam se probudio iz nekog mraka. Svi su paničili, ja sam bio izgubljen, nisam mogao da pričam, da se pomerim, a znao sam šta se dešava.

Srce mu nije kucalo nekoliko minuta, mislio je da će umreti. 

- Dok se sve to dešavalo mislio sam da umirem. Nerealno je o tome razmišljati, kada ne možete da se pomerite. Stavili su mi mali uređaj nakon onoga što se desilo u maju prošle godine. Srce mi nije kucalo dva minuta i 40 sekundi, defibrilator me šokirao i vratio u život. Hvala doktorima i klubu što su me spasili, bez njih ne bih bio ovde. 

 

I srpski fudbaler Dragiša Gudelj je prošle godine kolabirao u dva navrata, poslednji put 3. decembra na utakmici Kordobe i Melija. Uspešno se oporavio, ali je medicinski tim ustanovio da je za njegovo zdravlje najbolje da ode na dužu pauzu, pa je završio sezonu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija