• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: D. V.

21.02.2024

06:20

Na današnji dan: Odigran 109. večiti derbi, majstorija Dekija utišala Humsku (VIDEO)

Printscreen You Tube

Fudbal

Na današnji dan: Odigran 109. večiti derbi, majstorija Dekija utišala Humsku (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde na današnji dan 1998. godine savladali su Partizan sa 2:1 u 109. večitom derbiju odigranom u Humskoj.

Okršaj beogradskih večitih rivala odigran je pred 35.000 navijača stadionu JNA u okviru 18. kola tadašnjeg prvenstva države, a na kraju utakmicu je odlučio fudbaler crveno-belih Dejan Stanković i to majstorijom u 82. minutu. Prethodno, Zvezda je povela golom Aleksandra Kristića u 19. minutu, da bi potom "parni valjak" poravnao u 52. preko Dragana Isailovića. 

Izabranici tadašnjeg trenera Zvezde Milorada Kosanovića konačno su pobedili u Humskoj, koja je skoro pet godina bila neosvojiva za komšije iz Ljutice Bogdana. Zanimljivo, večiti rivali su dočekali ovaj derbi gledajući u leđa tadašnjem lideru prvenstva ekipi Obilića, koja je te sezone postala i šampion Jugoslavije. 

Partizan - C. zvezda 1:2 (0:1)

Grad: Beograd. Stadion: JNA. Gledalaca: 35.000. Sudija: Miroslav Radoman (Vrbas). Strelci: Isailović u 52. minutu (Partizan), Кristić u 19. (Zvezda), Stanković u 82. minutu (Zvezda). Crveni karton: Pecelj (Crvena zvezda) u 44. minutu. 

Partizan: Kralj, Bolić, Svetličić, Tomić, Sabo, Taševski, Krstajić, Pažin (Saša Ilić), Trenevski, Obradović (Tešović), Stojisavljević (Isailović).
Trener: Ljubiša Tumbaković.
Crvena zvezda: Jevrić, Živković, Bjegović, Njeguš, Kristić, Pecelj, Bunjevčević, Gojković (Marinović), Jovičić (Pantelić), Stanković (Škorić), Ognjenović.
Trener: Milorad Kosanović.

Uvodnu inicijativu imali su domaći igrači, koji su na startu zapretili preko Ivana Tomića, ali je siguran bio golman crveno-belih Dragoslav Jevrić. Ubrzo se pritiska oslobodila i Zvezda, koja je praktično iz prve šanse na utakmici i stigla do vođstva. Igrao se 19. minut kada je Zoran Njeguš ubacio loptu iz kornera, a na pravom mestu našao se Kristić i sa nekih sedam metara glavom zatresao mrežu Partizana.

Ovaj pogodak bio je vetar u leđa crveno-belima, koji su u nastavku zaigrali još ofanzivnije, pokušavali su Dejan Stanković i Perica Ognjenović. U jeku napada Zvezda je ostala i sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Srđan Pecelj. On je neoprezano startovao i uklizao sa obe noge Draženu Boliću. 

U drugom poluvremenu brojčano manja ekipa sa "Marakane" pokušala je kontrama stigne do još jednog gola i eventualno prelomi meč. Ipak, ekipa Ljubiše Tumbakovića odlučila je da nastavku zaigra agresivnije i to im se brzo isplatilo.

Foto: Printscreen You Tube

Detalj sa 109. večitog derbija

Partizan je izveo korner u 52. minutu, a najviši u skoku bio je Isailović, koji je pobegao svojim čuvarima i glavom matirao Jevrića za 1:1. Goreo je stadion u Humskoj u tim trenucima, navijači su bakljadom prekrili teren gustim dimom da je glavni sudija Radoman morao nakratko da prekine meč.

U tim trenucima borba se rasplamsala, obe ekipe krenula su u juriš na sva tri boda. Crveno-beli su brzim napadima pokušali da iznenade "parni valjak", koji je u mogao i do potpunog preokreta, ali se Isailović ispromašivao. Napadač Partizan je prvo u 76. minutu šutirao pored stative, da bi već u narednom napadu odbijenu loptu poslao preko praznog gola. 

Kako to obično bude, kazna za promašaje usledila je brzo. Igrao se 82. minut kada je Goran Bunjevčević presekao akciju crno-belih na sredini terena, a onda fantastično uposlio Dejana Stankovića, koji je izbegao svog čuvara potom istrčao sam pred Ivicu Kralja i "bocnuo" loptu u gornji levi ugao za vođstvo Zvezde i ujedno pobedu od 2:1.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija