• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: D. V.

22.02.2024

23:09

Liga Evrope: Sparta nokautirala Galatu, Marsej nije dozvolio iznenađenje

Tanjug/AP

Fudbal

Liga Evrope: Sparta nokautirala Galatu, Marsej nije dozvolio iznenađenje

Podeli vest

Fudbaleri Sparte, Olimpik Marseja i Sportinga obezbedili su mesta u osmini finala Lige Evrope.

Klub iz Praga je večeras na svom terenu deklasirao ekipu Galatasaraja sa 4:1 (1:1) u revanšu šesnaestine finala drugog po jačini elitnog klupskog takmičenja. Ubedljiv je bio i francuski Olimpik protiv Šahtjora iz Donjecka sa 3:1, dok je portugalskom timu i remi sa Jang bojsom od 1:1 bio dovoljan za prolaz dalje. 

Oni su se tako priključili Frajburgu, Karabagu, Milanu i Benfiki, koji su se večeras u prvim mečevima od 18.45 časova plasirali u narednu rundu takmičenja. 

Zanimljivo je bilo i prestonici Češke, gde je domaća Sparta neočekivano ubedljivo dobila Galatu sa 4:1. U prvom meču odigranom pre nedelju dana u Istanbulu, bolji je bio turski tim i slavio sa 3:2. 

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Sparte slave prolaz u osminu finala Lige Evrope

Fudbaleri Sparte od starta su krenulo ofanzivno, rešeni da što pre anuliraju rezultatski minus iz prve utakmice i u tome su uspeli već u uvodnim minutima. Na radost čeških navijača Prećado je već u osmom minutu zatresao mrežu sa Bosfora. Domaća ekipa uspela je da oduzme loptu na centru, a potom je Kairinen poslao pas ka napadaču Sparte, koji je istrčao pred golmana i "bocnuo" loptu u gol za najavu egala.

Radost domaćih navijača trajala je manje od deset minuta, jer je Galata u 16. minutu vratila ukupnu prednost na svoju stranu. Gosti iz Istanbula su izveli korner, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Bardakči i glavom zakucao loptu sa par metara u gol. U završnici prvog poluvremena Sparta je ponovo postigla gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Ipak. to nije sprečilo češku ekipu da u nastavku zaigra još ofanzivnije. Odolevala je Galata pritisku sve do 74. minuta, kada je albanski fudbaler Indirit Tuci, koji je ušao u igru samo nekoliko minuta ranije, doveo domaćine u novo vođstvo. Posle tog gola igra turskog tima se potuno raspala, što je Sparta iskoristila i sa još dva gola dotukla rivala. Prvo je Haraslin na asistenciju Tucija povisio na 3:1, da bi šest minuta kasnije Kuča postavio konačan rezultat. 

Foto: Tanjug/AP

Duel fudbalera Marseja i Šahtjora

Mesto u osmini finala obezbedio je i Olimpik, koji je večeras na "Velodromu" nadigrao ukrajinski Šahtjor sa 3:1 (1:1). U prvoj utakmici odigranoj pre nedelju dana, ekipe su odigrale 2:2.

Gosti iz Ukrajine bolje su otvorili meč i u 12. minutu poveli pogotkom Georgija Sudakova sa penala. Gol zaostatka nije previše poremetio ekipu iz Marseja, koja je u nastavku brzo stigla do izjednačenja. Igrao se 23. minut kada je Pjer-Emerik Obamejang istrčao pred golmana Šahtjora, a potom lako rešio situaciju jedan na jedan.

U nastavku ekipe su vodile veliku borbu, pokušavale da stignu do vođstva, ali su sve do završnice meča mreže mirovale. Francuska ekipa je tada dodala gas i za samo sedam minuta rešila utakmicu i trasirala put ka osmini finala. Prvo je u 74. minutu Ismail Sar posle asistencije Obamejanga povisio na 2:1, a onda je tačku na meč stavio Džofri Kondogbija u 81. 

Bez pobednika završen je okršaj u Lisabonu, gde su fudbaleri Sportinga i Jang bojsa odigrali 1:1 u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope. Portugalska ekipa prošla je dalje, pošto je u prvom meču bila bolja sa 3:1. 

Foto: Tanjug/AP

Viktor Gjokeres postiže gol za Sporting

Utakmica u Lisabonu praktično je rešena već u 13. minutu, kada je Viktor Gjokeres doveo "lavove" u vođstvo. Švedski napadač je posle pasa Trinkaa i pored dvojice čuvara mreže šutirao sa nekih 15 metara i pogodio. 

Pokušavali su Švajcarci u nastavku da stignu do pogotka i eventualnog preokreta, ali bezuspešno.  Portugalska ekipa se uspešno branila, a čak je mogla i da duplira prednost u 57. minutu, ali Gjokeres nije iskoristio penal. Na kraju Jang bojs je uspeo da stigne do remija u 84. minutu pogotkom Ganvula sa bele tačke, ali vremena da nešto više uradi nije bilo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija