• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

28.02.2024

06:20

Na današnji dan: Odigran 135. večiti derbi, Moreira spasao Partizan (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Odigran 135. večiti derbi, Moreira spasao Partizan (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 2009. godine odigran je 135. večiti derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde, a završen je bez pobednika 1:1 (0:1).

Okršaj beogradskih rivala odigran je pred 25.000 navijača u Humskoj, a strelci su bili Đorđe Tutorić u 39. minutu, dok je crno-belima vredan bod doneo Almani Moreira i to u šestom minutu sudijske nadokande. 

Crno-belima su ovim remijem učvrstili na vodećoj poziciji na tabeli, druga je bila Vojvodina, dok je Zvezda bila tek treća sa sedam bodova manje od večitog rivala. 

Foto: Starsportphoto

Ivan Odbradović i Kleo u duelu

Dva najveća srpska fudbalska kluba nije opravdao epitet derbija, jer su meč obeležila slaba igra oba tima. Crno-beli su razočarali igrom u prvom poluvremenu, dok su gosti sa "Marakane" bili slabi u drugom delu. 

Već u devetom minutu Lamin Dijara je zagrejao dlanove publike, ali je golman crveno-belih Saša Stamenković lako otklonio prvu opasnost. U nastavku, ekipa Čedomira Janevskog je potpuno preuzela inicijativu i sve učestalije napadala, ali je odbrana domaćih odolevala sve do pred odlazak na odmor. Igrao se 39. minut kada je kapiten crveno-belih Nenad Milijaš izveo slobodan udarac sa leve strane, a sjajan centaršut iskoristio je Tutorić i glavom zatresao mrežu za muk u Humskoj. 

U drugih 45 minuta ekipe su zamenile uloge, sad je ekipa Slaviše Jokanovića sad bila ta koja je napadala. Sve češće se igralo pred Zvezdinim šesnaestercom, koja se uspešno branila. I kada se činilo da će gosti iz Ljutice Bogdana odneti ceo plen usledio je šok u poslednjim sekundama utakmice. Crno-beli su praktično u poslednji čas izvukli bod. Dugu loptu uputio je golman Darko Božović kao Laminu Dijari, koji ju je potom spustio ka Moreiri, a ovaj sa 

Foto: Starsportphoto

Almani Moreira u poslednjem trenutku doneo bod Partizanu

Glavni sudija meča produžio je utakmicu za šest minuta, a Partizan je do izjednačenja došao u poslednji čas. Celu akciju počeo je golman "crno-belih" Darko Božović, koji je posle uspešne intervencije istrčao van šesnaesterca i sa skoro pola terena dugom loptom pronašao Dijaru, koji je glavom spustio do Moreire, a ovaj sa nekih 18 metara poslao bombu pod prečku  za ludnicu u Humskoj. 

Zanimljivo, u ovom derbiju čuveni brazilski fudbaler Kleo igrao je za Zvezdu, a potom je sezonu kasnije prešao u Partizan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija