• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

29.02.2024

15:31

Petković preuzeo Alžir, pred njega stavljena dva cilja

EPA Images

Fudbal

Petković preuzeo Alžir, pred njega stavljena dva cilja

Podeli vest

Fudbalski trener Vladimir Petković (60) postao je novi selektor Alžira. On je dve pune godine bio bez angažmana, a sada je preuzeo afričku selekciju sa ciljem da je odvede na Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Najbolje rezultate u karijeri pravio je vodeći Švajcarsku, čiji je i državljanin. Uspeo je da odvede "sajdžije" do četvrtine finala Evropskog prvenstva 2020. godine, ali i osmine finala kontinentalnog takmičenja 2016. godine kao i Svetskog prvenstva 2018. godine. Zapamtila ga je dobro i Srbija, pošto joj je dva puta uzimao meru, na Mundijalu 2018. godine (2:1) i narednom 2022. godine (3:2).

Foto: EPA Images

Vladimir Petković

Nakon razlaza sa Švajcarskom, pokušao je Petković da vodi Bordo, ali se tamo zadržao samo pola godine, nakon čega više nije imao posao. 

Nedavno je pregovarao sa Kinom, ali dve strane nisu uspele da se dogovore oko novca. U međuvremenu, Alžir je dao otkaz selektoru Đamelu Belmadiju zbog neuspeha na Kupu Afričkih nacija. To je otvorilo vrata Petkoviću. Čeka ga težak posao, pošto se od nejga očekuje da odvede državni tim na Mundijal 2026. godine, kao i makar do četvrtine finala Afričkog kupa nacija 2025. godine, koji će biti održan u Maroku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija