• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

06.03.2024

22:21

Poznata još dva učesnika četvrtfinala! Real preživeo Lajpcig, Siti rutinski

Tanjug/AP

Fudbal

Poznata još dva učesnika četvrtfinala! Real preživeo Lajpcig, Siti rutinski

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija overili su vizu za četvrtfinale Lige šampiona.

"Kraljevski "klub" je večeras na "Santijago Bernabeu" odigrao nerešeno protiv Lajpciga 1:1 (0:0) u revanšu osmine finala Lige šampiona, i dalje je prošao zahvaljujući trijumfu u prvom meču (1:0) u Nemačkoj.  U drugom meču večeri, aktuelni svetski šampion je na svom terenu razbio Kopenhagen sa 3:1 (2:1) u revanšu. "Građani" su tako dalje prošli sa ukupnim rezultatom 6:2, pošto su i u prvom meču pre 15 dana u Kopenhagenu slavili identičnim rezultatom.

Velika borba vodila se na "Santijago Bernabeu", gde su izabranici Marka Rozea pokušali da režiraju senzaciju i zaustave višestrukog prvaka Evrope ka završnici takmičenja. Od prvog minuta gosti iz Lajpciga su bili bolji na terenu, diktirali ritam i pretili. U prvih 15 minuta dve ogromne šanse imao je nemački tim preko napadača Luis Opende, ali su oba završila pored stative. 

Foto: Tanjug/AP

Belingem u duelu sa igračem Lajpciga

Nastavio je Belgijanac da zadaje muke odbrani Madriđana, pa je na isteku prvog dela igre imao i treću šansu, ali je i ovog puta njegov šut zatresao spoljni deo mreže. Mučili su se puleni Karla Anćelotija na terenu, nisu uspeli da kreiraju nijednu ozbiljnu akciju, pa čak ni da upute jedan šut u okvir gola za 45 minuta igre. Koliko je "kraljevski klub" bio očajan u prvom poluvremenu, najbolje pokazuje i to što su navijači španskog velikana zviždali svojim miljenicima, nezadovoljni prikazanom igrom. 

Shvativši da nema više vremena za kalkulisanje Anćeloti je u drugom delu u igru uveo Rodriga umesto Kamavinge, koji je bio neprimetan u prvom poluvremenu. 

Ipak, malo je nedostajalo da već u prvom minutu Real bude nokautiran. Ponovo je u šansi bio Openda koji je prošao golmana Lunjina, ali je čuvar mreže Madriđana nekako uspeo da stigne i otme loptu Belgijancu. 

Foto: Tanjug/AP

Vinisijus Žunior strelac za Real

Očekivano je bilo da "kraljevski klub" u nastavku kazni tolike promašaje Nemaca. I to se i desilo u 66. minutu. Malo je trebalo španskom velikanu da stigne do vođstva. Domaći su povukli kontru, posle koje je Džud Belingem uposlio Vinisijusa Žuniora, a ovaj sa nekih desetak metara efektnim udarcem doveo svoj tim u vođstvo. Ipak, slavlje na "Bernabeu" nije dugo potrajalo, samo dva minuta kasnije usledio je muk u Madridu. 

Ekipa Marka Rozea konačano je probila bedem domaćih. Raum je odlično ubacio loptu pred gol Reala, a na pravom mestu našao se kapiten Vili Orban i glavom matirao Lunjina. 

Lajpcig je tada svim silama krenuo u preokret, opsedali su gol protivnika, pa čak i 91. mintu Dani Olmo je pogodio prečku, ali je iskusni "kraljevski klub" uspeo da odbije sve nalete i sačuva gol viška iz prvog meča, koji mu je na kraju i obezbedio mesto među osam najboljih u Evropi. 

Foto: Tanjug/AP

Akanđi dovodi "građane" u vođstvo na "Etihadu"

Dosta manje uzbuđenja bilo je u Mančesteru, gde su domaćini kao veliki favoriti imali lak posao i dva gola viška iz prvog meča. Menadžer Sitija Pep Gvardiola odlučio je da na teren pošalje tim u dosta izmenjenom sastavu. Ipak, "građani" nisu ništa hteli da prepuste slučaju, već su od prvog minuta krenuli i potpuno ofanzivu, kao da im visi prolaz dalje. 

Slavlje na "Etihadu" počelo je već u petom minutu, kada je Siti prvu šansu pretvorio u gol. Korner je izveo Hulijan Alvarez, a lopta je potom stigla do Manuela Akanđija, koji je sjajnim volejom zatresao mrežu Danaca. Gosti sa severa Evrope se nisu oporavili od uvodnog šoka, a usledio je novi četiri minuta kasnije. I ovog puta gol je došao posle prekida. Posle kornera Rodri je pogodio prečku, ali se lopta odbila do Alvareza, koji je iskoristio očajnu reakciju golmana Grabare i duplirao prednost Sitija. 

Foto: Tanjug/AP

Erling Holand postiže treći gol za Siti

Goste iz Danske nisu demoralisala dva rana gola, pa su u 29. minutu uspeli da prepolove prednost. Ori Oskarson je odlično proigrao Eljunusisa, koji je nadigrao Edersona za šok na "Etihadu". Ipak, aktuelni šampion nije želeo ništa da rizikuje, pa je do poluvremena rešio pitanje pobednika.

Ovog puta gol je bio u režiji najboljeg strelca "građana" Erlinga Holanda. Norvežanin je dobio dubinsku loptu na ivici kaznenog prostora, potom se namestio i šutirao sa nekih desetak metara i pogodio bliži ugao za ispostaviće se konačnih 3:1. Drugo poluvreme na "Etihadu" domaćini su potpuno kontrolisali, držali loptu u nogama i nisu dozvolili igračima Kopenhagena da stvore ozbiljniju šansu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija