• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.03.2024

21:00

Bajer izbegao bruku u Azerbejdžanu, Liverpul i Roma punili do vrha

profimedia

Fudbal

Bajer izbegao bruku u Azerbejdžanu, Liverpul i Roma punili do vrha

Podeli vest

Prvi mečevi osmine finala Lige Evrope doneli su pravu goleadu, a malo je nedostajalo i da se desi senzacija.

Fudbaleri Liverpula  su deklsirali ekipu Sparte sa 5:1 (3:1), raspucana je bila i Roma protiv Brajtona (4:0), dok je Bajer Leverkuzen u poslednjim trenucima meča izbegao bruku i remizirao protiv Karabaga 2:2.

Niko nije mogao da očekuje da će verovatno novi šampion Nemačke biti na konopcima i to na gostovanju ekipi iz Azerbejdžana. 

Karabag su sekunde delile od senzacije, ali je Bajer pogotkom Patrika Šika u 92. minutu izbegao blamažu i prvi poraz ove sezone. Prethodno, domaća ekipa već u 26. minutu je šokirala goste iz Leverkuzena i to pogotkom Jasina Benazija posle asistencije Žunjinja. 

Foto: profimedia

Detalj s meča Karabaga i Bajera

Rani gol Azerima je dao dodatno samopouzdanje da se u nastavku još jače suprostave izabranicima Ćavija Alonsa. Novi šok za "farmaceute" usledio je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Žuninjo duplirao prednost svog tima. 

Već tada je bilo jasno da grogirane Bundesligaše u nastavku čeka paklen posao. Očekivano, Bajer je u nastavku krenuo u potpuno ofanzivu, ali se Karabag branio svim snagama. Ipak, poklekli su u 71. minutu kada je rezervista Florijan Virc iskoristio pogrešan pas domaćih i smanjio na 2:1. Posle toga je usledio još jači pritisak nemačke ekipe, koja je na kraju uspela i da izvuče remi i to pogotkom Patrika Šika za 2:2. Ekipa Ćavija Alonsa tako je nastavila neverovtan niz od 34 utakmice bez poraza. 

Ulogu favorita u potpunosti je opravdao Liverpul i usred Praga demolirao Spartu sa 5:1 (3:0). Ekipa Jirgena Klopa veoma motivisano i ofanzivno je ušla u duel sa češkim timom, pa je već u šestom minutu i stigla do vođstva, doduše sa penala. Fudbaler Sparte Asger Sorensen oborio je Aleksisa Mekalistera, pa je glavni arbitar pokazao na belu tačku. Argentinac je preuzeo odgovornost i uspešno šutirao.

Foto: Tanjug/AP

Liverpul od prvog minuta dominirao na terenu u Pragu

Rani gol u mrežu nije demoralisao Spartu da u nastavku pokaže zube engleskom velikanu. Imali su Česi nekoliko odličnih šansi, prvo Luka Haraslin u 15. minutu, a onda je na isteku 20. minuta još dve prilike imao i Presijado, ali bez konkretne završnice. 

Ubrzo usledila je kazna u režiji "redsa". Igrao se 25. minut kada je Darvin Nunjes projektilom sa preko 20 metara poslao loptu pod prečku golmana Vindala za 2:0. Imala je Sparta u nastavku šansu za pogodak, ovog puta u prilici je bio srpski fudbaler Veljko Birmančević, koji nije uspeo da odbijenu loptu smesti iza leđa Kelera.

Gosti sa "Enfild rouda" su nakon toga u potpunosti preuzeli dominaciju na terenu, što su krunisali novim pogotkom u poslednjim sekundama prvog poluvrmena. Ponovo je strelac bio Nunjez, ovog puta Mekalister je poslao sjajnu loptu napred ka Urugvajcu, koji ju je primio na ivici kaznenog prostora, a onda desnom nogom pocepao mrežu domaćih. 

Foto: Tanjug/AP

Borba za loptu između igrača Sparte i Liverpula

Već tada je bilo jasno da Spartu u nastavku čeka nemoguća misija. Ipak, već u prvom minutu drugog poluvremena uspeli su Česi da smanje prednost i to autogolom Konora Bredlija. Već u narednom minutu domaćini su mogli potpuno da uhvate rezultatsku priključak, pošto je Haraslin bio u situaciji jedan na jedan sa golman Liverpula, ali je Keleher u bukvalno u padu odbranio i spasao svoju ekipu.

Ubrzo su Klopovi puleni preuzeli stvar u svoju ruke i već u 53. minutu praktično i stavili tačku na meč i to pogotkom Luisa Dijaza. "Redsi" su do kraja utakmice još dva puta zatresli mrežu Sparte, prvo je u 84. minutu pogodak Muhameda Salaha poništen zbog ofsajda, ali je zato u deset minuta kasnije Dominik Soboslai bio precizan za konačnih 5:1.

Ubedljiv trijumf ostvarila je i Roma i na "Olimpiku" nadigrala engleski Brajton rezultatom 4:0 (2:0) u prvom meču osmine finala drugog po jačini elitnog takmičenja. "Vučica" je tako već zakoračila među osam najboljih i u revanšu u gostima imaće lak posao. 

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Rome i Brajtona

Duel u Rimu u praktično je rešen posle više od 70 minuta igre, kada je ekipa Danijelea de Rosija do vrha napunila mrežu "albiona". Italijanski tim u vođstvo je doveo Paulo Dibala već u 13. minutu posle asistencije Paredesa. Pred sam odlazak na odmor vođstvo "vučice" je duplirao Romelu Lukaku u 43. minutu. 

U drugom poluvremenu domaćima su samo četiri minuta bila dovoljna da bace na kolena goste. Prvo je u 64. minutu Đanluka Manćini pogodio posle proigravanja El Šaravija, a onda je u 68. Brajan Kristante, takođe nakon asitencije italijanskog veziste pogodio za ubedljivih 4:0.

Revanš mečevi na programu su već za nedelju dana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija