• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

08.03.2024

07:00

Davili su se, gazili i rafalno "pucali" na navijače! Ovi derbi skandali se još uvek pamte! (VIDEO)

Starsportphoto©

Fudbal

Davili su se, gazili i rafalno "pucali" na navijače! Ovi derbi skandali se još uvek pamte! (VIDEO)

Podeli vest

Svetkovina srpskog fudbala, duel između Crvene zvezde i Partizana uvek se igra kao na ivici žileta.

Oba večita rivala u ove utakmice ulaze naoštreni, kao da im je, ne daj Bože poslednja, sve to dodatno "zasole" navijači i onda nema šanse da sve ne protekne bez nepredviđenih situacija (čitaj: incidenata).

Dok čekamo 172. prvenstvenu priču "večitih" da se prisetimo manjih ili većih skandala u režiji fudbalera oba tima, u nadi da tako nešto nećemo videti u subotu od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić".

 

1. Gaj davio Moreiru

U 134. večitom derbiju Partizan je pobedio Crvenu zvezdu 2:0 na "Marakani".

U 66. minutu kada su oba tima ostala sa desetoricom fudbalera, pošto je posle jednog, naizgled bezazlenog duela došlo do sukoba između Gaja i Moreire. Partizanov napadač nije stigao jednu od lopti koja mu je bila upućena u šesnaesterac Zvezde, ali je slučajno ili namerno po nogama zakačio Gaja koji je trčao ispred njega i koji se od kontakta srušio na zemlju.

Kada je ustao, Zvezdin štoper je izgubio kontrolu i ušao u sukob sa Moreirom u kome ga je uhvatio za vrat i bukvalno davio, da bi se sve pretvorilo u rvanje i guranje pred golom.

Veći incident sprečili su igrači oba tima koji su razdvojili suparnike, a sudija Mažić je bez mnogo razmišljanja podelio crvene kartone ratobornim tamnoputim igračima “večitih rivala”. 

 

 

2. Knežević zgazio Lekića

U 137. večitom derbiju Partizan je na stadionu "Rajko Mitić" pobedio 2:1 na stadionu , a jedan od igrača koji su obeležili utakmicu bio je Srđa Knežević. 

Štoper Partizana je tada postigao autogol, a u 48. minutu je nagazio Dejana Lekića nakon čega je dobio i crveni karton. Ipak, Partizan je kasnije golom Klea uspeo da slavi pobedu. 

Posle utakmice Lekić nije želeo previše da govori o startu Kneževića, osim što ga je nazvao "čudnim", kao i da ga je nagazio "po duši".

- Dobio sam crveni za gaženje Lekića. Mada, stvarno nisam imao nameru da ga tada povredim, jer da jesam, verovatno bih mu polomio rebra. Tome je prethodilo moje udaranje laktom, a to je bilo pokvareno sa moje strane. Jednostavno, nisam mogao na najbolji način da obuzdam tu energiju koju sam osećao, a ona mi se manje više stvarala pred svaki meč sa Zvezdom. Nikad ih nisam mrzeo, verujte, poštujem ih kao rivale. Samo sam želeo da ih pobeđujem - rekao je posle incidenta nekadašnji štoper crno-belih.

 

3. Rikardo udario Erakovića u glavu 

 

U 169. večitom derbiju (pobeda Zvezde 1:0) Susret na stadionu "Rajko Mitić" nije obilovao lepim potezima, čak deluje da je mnogo više vremena prošlo u prekidima nego li u efektivnoj igri što nikako ne može zadovoljiti apetite ljubitelja fudbala.

Tokom jednog od mnogobrojnih prekida na meču, do kojeg je došlo nakon povlačenja sa leđa Sameda Baždara od strane Erakovića, usledila je gužva na terenu gde je najtanjih živaca bio pomenuti Rikardo.

Napadač sa Zelenortskih ostrva je u jednom momentu prišao defanzivcu Zvezde koji je ušao u klinč sa Baždarom i udario ga u glavu, zbog čega je zaradio direktno isključenje.

To nije bio jedini skandal u tom derbiju...

 

4. Vigo posle gola rafalom na grobare

 

Na istom duelu, derbi večitih rivala počeo je uz "rani" pogodak i skandal koji je onda usledio.

Naime, pošto je u 5. minutu bek crveno-belih, Aleks Vigo, centaršutem nehotice doveo do gola kojim je Zvezda povela, rešio je da to neprimereno proslavi.

Temperamentni Argentinac je odlučio da, kada su crveno-beli postigli gol pred navijačima rivala, otrči upravo ka Partizanovim "grobarima".

I, kada im je prišao, gestikulirao je držanje vatrenog oružja, pa onda počeo da se ponaša kao da ispaljuje rafale prema pristalicama gostujuće ekipe.

 

 

 

 

5. Kanga se hvatao za međunožje

 

U 165. "večitom derbiju" Partizan i Crvena zvezda igrali su nerešeno 1:1, pa su crno-beli zadržali lidersku poziciju sa dva boda više od aktuelnog šampiona

Međum, meč će ostati u senci skandala koji se dogodio po završetku meča u Humskoj.

Sve je počelo kada je Gelor Kanga prišao klupi Partizana i nepristojnom gestikulacijom isprovociralo gotovo sve u crno-belom taboru. Naime, Gabonac se okrenuo ka klupi Partizana i uhvatio za međunožje.

Ipak, najviše je pogodilo golmana crno-belih Nemanju Stevanovića koji je utrčao na teren da se obračuna sa Kangom. Srećom, ubrzo su se tu stvorili sudija Simović i Miloš Degenek koji su smirili celu situaciju.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija