• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

09.03.2024

14:09

Nema mu ravnog, ova statistika pokazuje veličinu Rajković

profimedia

Fudbal

Nema mu ravnog, ova statistika pokazuje veličinu Rajković

Podeli vest

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković (28) po cene sportskog sajta "Opta" trenutno najbolji čuvar mreže u ligama petici kada su u pitanju odbranjeni penali.

Veliku pažnju na sebe privukao je golman Majorke na utakmici protiv Barselone, kada je odbranio udarac sa 11 metara Ilkaju Gundoganu.

To je Rajkoviću bio deveti po redu odbranjeni penal i to u top 5 evropskih liga, što je u njegovom slučaju španska Primera i Liga 1, jer je i u dresu Remsa nastupao tri godine. Prema navodima ovog portala, on ima najbolji učinak u branjenju penala, ako se uzme period od sezone 2019/20 pa sve do sada.

"Predrag Rajković je odbranio devet penala u karijeri u prvih pet liga Evrope, najviše za golmana u takvim takmičenjima od sezone 2019/20. Specijalista", piše u opisu ove objave.

Njegova brilijantna odbrana nije bila dovoljna da "pirati" izbegnu poraz (1:0) na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ali biće daleko lakših mečeva na kojim bi ekipa u kojoj igra i naš Nemanja Radonjić mogla da potraži bodove. 

Snalazi se Rajković odlično ove sezone u Španiji, a i trener Luis Garsija ima velikog poverenja u njega. Srpski as je uglavnom starter, a jedine utakmice na kojima nije nastupao jesu one u Kupu Kralja, kada je na njegovom mestu bio Dominik Grajf.

Bez obzira na, na Pirinejima se sve češće se spekuliše o njegovoj budućnosti i o tome kako će on na leto preći u Premijer ligu. Njegov odlazak ubrzava veoma niska klauzula koja je ubačena u ugovor još pre dve godine, a iznosi 15.000.000 evra. Španski mediji javljaju da Rajković ima dosta ponuda iz Evrope, a najviše sa Ostrva gde bi i sam želeo da se oproba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15