• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

09.03.2024

19:15

Auuu, kakva dominacija! Bavarci ponizili rivala, het-trik Kejna!

EPA Images

Fudbal

Auuu, kakva dominacija! Bavarci ponizili rivala, het-trik Kejna!

Podeli vest

Ovog vikenda na programu su mečevi 25. kola Bundeslige, a fudbaleri Bajerna su pred svojim navijačima dočekali ekipu Majnca. Aktuelni šampion je svakako bio favorit protiv tima koji se bori za opstanak, ali verovatno ni najveći optimisti među navijačima bavarskog giganta nisu očekivali takvu goleadu - meč je završen pobedom domaćina sa ubedljivih 8:1!

Kriza na "Alijanc areni" je očigledno prošlost! Nakon nešto slabijih igara sredinom februara, kada su vezali tri poraza u svim takmičenjima, puleni Tomasa Tuhela vratili su se na trijumfalan kolosek i to na spektakularan način! Najpre su sredinom sedmice savladali Lacio u revanš meču osmine finala Lige šampiona sa ubedljivih 3:0 i tako nadoknadili poraz iz prvog duela (1:0) te izborili plasman u četvrtfinale, da bi nekoliko dana kasnije do nogu potukli ekipu Majnca!

Foto: EPA Images

 

Da se gostima crno piše najavio je Hari Kejn već u 13. minutu utakmice. Samo šest minuta kasnije Leon Gorecka je povisio na 2:0 i najavio ubedljiv trijumf branioca titule. Nadu gostima na kratko je vratio Nadim Amiri pogotkom u 31. minutu, međutim ispostavilo se da je to bio samo kratak bljesak Majnca. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Kejn postigao svoj drugi pogodak, tom prilikom Gorecka je bio u ulozi asistenta.

Foto: EPA Images

 

Bila je to samo najava potpune dominacije Bajerna koja je viđena u drugom poluvremenu! Svoje ime na semafor upisao je i Tomas Miler na početku drugog dela. Zanimljivo, bio je to tek drugi gol Bajernovog napadača, prvi od oktobra prošle godine kada je savladan Darmštat sa ubedljivih 8:0! Uspeo je Kejn da se upiše i na listu asistenata, pošto je u 61. minutu omogućio Musijali da poveća prednost Bavaraca na 5:1!

Foto: EPA Images

 

Do kraja se postavljalo samo pitanje dokle će "brojati" igrači šampiona Nemačke - ispostavilo se da su brojali do osam! Na 6:1 povisio je Gnabri u 66. minutu, a četiri minuta kasnije Englez je stigao do het-trika! Bio je to četvrti het-trik u ligi neverovatnog Kejna, koji je ubedljivo najbolji strelac Bundeslige sa 30 postignutih pogodaka! Konačnih 8:1 u nadoknadi vremena postavio je Gorecka svojim drugim pogotkom na meču.

Foto: EPA Images

 

Jedini koji nije uživao u pobedi svog tima bio je Alfonso Dejvis! Naime, reprezentativac Kanade izvukao je deblji kraj nakon duela sa Silvanom Vidmerom u 15. minutu utakmice. Brzonogi levi bek najpre je dobio udarac laktom, a zatim i kramponima i tom prilikom su mu polomljena dva zuba. Sve to Dejvis je podelio sa svojim pratiocima na društvenim mrežama po završetku susreta.

Foto: Instagram printscreen

 

Fudbaleri Bajerna nakon ove pobede imaju 57 bodova, sedam manje uz utakmicu više od vodećeg Bajer Leverkuzena. Lider na tabeli u nedelju od 19.30 dočekuje Volfsburg. Majnc ostaje na pretposlednjem mestu sa svega 16 osvojenih bodova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija