• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Perišić

10.03.2024

21:48

Mali Lane za Informer: Idem očevim stopama, ali voleo bih i da budem bolji od njega

Starsportphoto

Fudbal

Mali Lane za Informer: Idem očevim stopama, ali voleo bih i da budem bolji od njega

Podeli vest

Fudbaleri Vojvodine u petak su slavili protiv Voždovca (2:1) zahvaljujući golu 17-godišnjeg Lazara Jovanovića i to u 96. minutu utakmice! Sin nekadašnjeg reprezentativca Srbije Milana Laneta Jovanovića (42) koji je takođe ponikao u redovima "lala", svojim debitantskim golom u dresu matičnog tima izazvao je pravu detonaciju na "Karađorđu".

Poveli su "zmajevi" golom Flemingsa u 22. minutu sa penala, izjednačili su Novosađani pogotkom Mateusa Indije u 83. minutu, a nakon toga je Jovanović u poslednjem minutu nadoknade posle odbitka zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezultat.

Mladi Lazar, koji je ove sezone već upisao 18 odigranih utakmica, u razgovoru za Informer priznaje da će dugo pamtiti prvenac u dresu Voše.

- Gol koji ću sigurno dugo pamtiti, pogotovo jer je prvi u mojoj karijeri. Veoma mi je drago što je u dresu Vojvodine i to u ovim danima kada ona proslavlja jubilej svog postojanja, 110. rođendan. Drago mi je što sam uveličao taj trenutak, gol nakon devedesetog minuta je stvarno neprocenljiv osećaj - rekao je Jovanović na početku razgovora.

Foto: Starsportphoto

Lazar Jovanović postiže gol protiv Vojvodine

Otac mladog veziste i proslavljeni srpski reprezentativac Lane Jovanović svojevremeno je sa velikim uspehom igrao u Šahtjoru, Lokmotivi iz Moskve, Standard Liježu, Liverpulu i Anderlehtu. Nema sumnje da je naslednik dosta toga povukao na tatu, i da kod kuće dobija najbolje savete i kritike vezane za njegovu igru.

- Otac je bio ponosan na mene, čestitao mi je i poželeo da ih bude još. Dok sam bio mali dosta me je savetovao, govorio mi o igri, taktici i to mi je dosta pomoglo. Sada, uglavnom sve znam kada izađem na teren, mada moram priznati da se dosta ugledam na njega. Ponekad, pre ili posle meča imamo neke naše interne razgovore ali ništa preopširno. Pored oca, slušam trenera koji ima veliki uticaj na nas mlađe igrače i uvek postupam kako on kaže - dodaje Lazar. 

Foto: Starsportphoto

Milan Jovanović sa velikim uspehom nosio dres Srbije

Ne krije fudbaler iz veznog reda Novosađana da bi voleo da krene očevim putem, ali i da bude bolji od njega kada dođe u prave godine.  
-Voleo bih da idem očevim stopama i da gradim karijeru kao on. Postigao je veliki uspeh, igrao za velike klubove, u dresu reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Sve je to naravno moj dečački san. Hoću da krenem njegovim putem, pa ako mi se ukaže prilika da budem i bolji od njega - dodaje Jovanović.

Mladi reprezentativac otkrio je gde bi voleo da gradi svoju karijeru i gde sebe vidi za nekoliko godina. 

- Najviše bih voleo da igram na tlu Italije ili Španije. Mislim da bih se odlično uklopio u sredinu, a najviše mi se dopada i njihov stil igre. Ako bih morao da izaberem konkretan klub čiji bih dres nosio, to je sigurno Milan ili Inter u italijanskoj Seriji A - istakao je vezista. 

Govorilo se prošle godine o pehu Jovanovića u kadetskoj selelkciji Srbije, međutim on je na negativne komentare odgovorio vrednim radom i trudom. Član je omldinske reprezentacije do 18 godina, a uskoro ga sa selekcijom očekuju novi izazovi.

Foto: Starsportphoto

Lazar Jovanović

Na samom kraju razgovora, osvrnuo se na novajlije u nacionalnom timu - Edvarda Ibrović-Flečera (15) i Luisa Zečević-Džona (16) koji su nedavno debitovali u dresu Srbije.

- Kada govorimo o reprezentaciji, na proleće bi trebalo da odigramo par prijateljskih utakmica. Vredno radim i spremam se za sve što dolazi. Ispratio sam dolazak Flečera i Zečevića u naš nacionalni tim i imam da kažem samo sve najlepše. Nisam znao za njih dok nisam čuo da će se pridružiti Srbiji, ali mi je nakon toga posebnu pažnju privukao Edvard. Više puta sam pogledao kako je u dresu Mančester junajteda nadigrao dvojicu fudbalera i dao gol, sada je i na debiju protiv Crne Gore uradio slično i stvano sve pohvale. Nadam se da će se uklopiti kod nas u timu, iako mislim da već jesu i želim im sve najbolje u nastavku - podvukao je mladi Jovanović za naš portal. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija