• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

11.03.2024

11:06

Crveni za Partizan na derbiju?! Ništa čudno! Ovako je "parni valjak" ostajao na cedilu prethodnih godina! (VIDEO)

Starsportphoto, Srdjan Stevanović

Fudbal

Crveni za Partizan na derbiju?! Ništa čudno! Ovako je "parni valjak" ostajao na cedilu prethodnih godina! (VIDEO)

Podeli vest

Trenutak kada je Ksander Severina napravio prekršaj nad Šerifom Ndijajeom i dobio drugi žuti karton nije na kraju uticao na promenu rezultata na 172. večitom derbiju (iako bi, bez sumnje, bila podignuta još veća prašina da jeste).

Veći deo fudbalske javnosti i stručnjaka smatra da je igrač Partizana neopravdano isključen, a navijači "parnog valjka" u neverici konstatuju da su već navikli na ovakav epilog na "Marakani", jer je i minulih nekoliko mečeva dva najveća srpska kluba njihov tim završavao utakmicu sa desetrocom igrača na terenu.

Ruku na srce, karton za Holanđanina bio je u najgorem trenutku za crno-bele u poslednjih nekoliko sezona! 

Severina je nakon samo 11 minuta na terenu morao da napusti isti, a njegovim saigračima preostalo je samo da se lavovski bore do poslednjeg sudijskog zvižduka da bi obezbedili remi i sačuvali 2:2. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Prvu javnu opomenu zaradio je u 63, a drugu u 74. minutu, ostavivši drugare na vrhuncu uzbuđenja na našem najvećem stadionu.

Njemu je sudija Pavle Ilić pokazao drugu javnu opomenu zbog toga što je, prilikom građenja prostora, rukom udario Šerifa Endiajea koji mu je prišao sa leđa.

 

 

Verovali ili ne, ovo je bilo treće isključenje na poslednja četiri gostovanja Partizana na "Marakani".

Poslednji put je crveni karton za klub iz Humske viđen je 3. marta prošle godine, kada je isključen Rikardo Gomeš u 90. minutu  susreta. Rezultat je u tom trenutku bio 1:0 za Zvezdu, a tako je i okončan 169. večiti derbi.

Prokomentarisao je i tadašnji napadač Partizana situaciju u finišu meča kada je posle sukoba sa igračem Zvezde Strahinjom Erakovićem zaradio crveni karton.

- Možda sam u tom jednom momentu pokazao emociju, ali sam samo pokušao da odbranim svoj tim posle situacije koja se desila. Nažalost, dobio sam crveni karton, ali možda je to i dobra stvar -poručio je Rikardo Gomeš.

 

 

Takođe, isključenje je zaradio i Saša Zdjelar u 86. minutu derbija koji je odigran 27. februara 2022. godine, pri rezultatu 2:0 za Crvenu zvezdu.

Imali su crveno-beli lepu prednost, a fudbaleri Partizana tokom drugog poluvremena nisu uspevali da dođu do gola. Kako je vreme odmicalo, tako je rasla i nervoza. Igrao se 86. minut kada je na ivici šesnaesterca Zdjelar oštro reagovao nad Benom, pa je kažnjen drugim žutim kartonom i udaljen sa terena.

 

Kada je reč o Crvenoj Zvezdi, poslednji crveni karton igrači aktuelnog šampiona Srbije zaradili su u derbiju odigranom 18.10. 2020. godine. 

Neposredno pred kraj 163. duela večitih rivala, sudija Novak Simović pokazao je crveni karton Seku Sanogu zbog grubog prekršaja. On je tada preterao u duelu protiv Partizana, ozbiljno povredio Sejdubu Sumu, tada nije javno opomenut, ali jeste dva puta do kraja utakmice. Meč je okončan nerešenim ishodom - 1:1.

 

 

 

Pre ovog susreta,  Miloš Vulić je pocrveneo u Humskoj 2019. godine. Bilo je u tom momentu 1:0 za Partizan, strelac je bio Sejduba Suma, a karton je tadašnji igrač Zvezde zaradio u 92. minutu.

 

 

Već je imao Vulić žuti, ali mu sudija nije oprostio povlačenje za dres u duelu sa Sašom Zdjelarom. Odmah nakon toga gol je postigao Zoran Tošić i postavio konačan rezultat - 2:0.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17