• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

12.03.2024

09:00

Arsenal za prvo četvrtfinale posle 14 godina, Barsa za spas sezone

EPA Images

Fudbal

Arsenal za prvo četvrtfinale posle 14 godina, Barsa za spas sezone

Podeli vest

"Tobdžije" žele da se njihova bajka nastavi! Fudbaleri Arsenala dočekaće večeras Porto (21.00, Arena 2 premijum) u revanš meču osmine finala Lige šampiona i pokušaće da nadoknade gol zaostataka iz prvog susreta (1:0).

Londonski tim vratio se ove sezone u elitno društvo posle šest godina posta, a u četvrtfinalu Lige šampiona nisu bili još od 2010. godine!
Bukmejkeri nemaju dilemu i smatraju da je ekipa Mikela Artete apsolutni favorit, pa se prosečna kvota na pobedu domaćina kreće oko 1,25. Gostujućim "zmajevima" bi remi bio ravan pobedi, jer bi ga odveo u narednu fazu, a kvota na "iks" je 6,50, dok je na dvojku čak 14.

- Siguran sam da ćemo s tribina dobiti energiju kakva nije viđena skoro na našem stadionu, jer 14 godina čekamo da se plasiramo u četvrtfinale. Apelujem na navijače da budu glasni, da budu sve vreme uz nas i da nam pomognu da ostvarimo veliki uspeh. Porto je odlično organizovan tim, u defanzivni rade kao sat, ali ako želiš da prođeš dalje u Ligi šampiona moraš da pobediš - rekao je Arteta.
 

Foto: EPA Images

Mikel Arteta u njegova ekipa pokušaće da opravdaju ulogu favorita

Zanimljivo je da je Arsenal eliminisan u devet od deset situacija kad je izgubio prvi meč u Ligi šampiona, a jedini preokret napravio je protiv Porta 2010. godine (1:2, 5:0).

Štoper "tobdžija" Vilijam Saliba uveren je da će večeras epilog biti identičan.
- Jedva čekamo da počne utakmice, jer smo sigurni u pobedu. Porto je tim koji igra pametno, ali mi smo kvalitetniji - poručio je Sidibe.

Porto je prvi meč dobio golom Galena u 94. minutu. Da bi izborio četvrtfinale verovatno će mu biti potrebno i da večeras postigne barem jedan gol, jer je Arsenal jedan od najefikasnijih timova u Evropi. Interesantno je da su portugalski "zmajevi" u svakoj od poslednjih šest utakmica u gostima upisali pogodak u drugom poluvremenu!

Foto: EPA Images

Galeno doneo pobedu Portu u prvom meču nad Arsenalom 

Trener Porta Serđo Konseisao optimista je pred meč na "Emirejtsu".
- Biće to izuzetno teška, možda i najteža utakmica za nas ove sezone. Zadovoljan sam kako smo odigrali prvi meč, kad smo bili opasniji od Arsenala, ali sad nas čeka sasvim drugačija utakmica. Moji igrači su do sad pokazali da su neumorni i fantastični, pa imam svako pravo da se nadam pozitivnom ishodu utakmice - istakao je Konseisao.

U drugom meču večeri fudbaleri Barselone na svom terenu od 21 čas dočekaće ekipu Napolija. Katalonci su blagi favoriti u ovom duelu, a na ruku im ide i povoljniji rezultat, jer su pre tri nedelje u Napulju odigrali 1:1. Barsa, koja je već ranije izgubila sve šanse da osvoji titulu u prvenstvu Španije pošto zaostaje osam bodova za Real Madridom, spremna je da sve karte baci na Ligu šampiona i tako spase sezonu.

Foto: EPA Images

 

Velikan sa "Nou Kampa" pokušaće prvi put posle četiri godine izbori mesto u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Trener Barselone Ćavi Ernandez istakao je da je za njegovu ekipu ovo najvažnija utakmica sezone. 

- Očekuje nas najvažnija utakmica ove sezone. Motivisani smo i uzbuđeni. Nadam se da će naši navijači da imaju magičnu noć. Imamo priliku da se posle četiri godine plasiramo u četvrtfinale. Igramo pred našim navijačima, imamo kadrovskih problema, ali to ne bi trebalo da nam bude izgovor. Moramo ovu situaciju da okrenemo u našu korist. Ne postoji strah od neuspeha. Želimo da pokažemo da smo na dobrom putu - rekao je Ćavi.

Foto: EPA Images

Trener Barselone Ćavi Ernandez i stratg Napolija Frančesko Kalcona

Veliki problem za Katalonce moglo bi da predstavlja izostanak petorice povređenih igrača. 
- Nema Gavija, Pedrija, Baldea, De Jonga, Ferana Toresa... Ali, moramo da se takmičimo i pokažemo na čemu smo radili ovih dana - dodao je trener Barselone.

S druge strane, strategu Napolitanaca Frančesku Kalconi prva utakmica protiv Katalonaca  bila je vatreno krštenje, pošto je samo dva dana uoči tog meča preuzeo italijanski tim. Kalcona je sada imao dovoljno vremena da analizira rivala i spremi ekipu.
- Prethodnih dana smo detaljno analizirali utakmicu i momci su spremni i željni da pruže svoj maksimum. Tačno je da još uvek primamo golove, ali polako i sigurno stvari dolaze na svoje mesto. Barselona ima jasan identitet, Govorimo o timu koji ima mnogo igrača i opcija. Moramo da ih zaustavimo - zaključio je Kalcona. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija