• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

14.03.2024

20:58

Potop Dinama, Živković dotukao Hrvate! Fiorentina i Fener potvrdili prolaz

EPA Images

Fudbal

Potop Dinama, Živković dotukao Hrvate! Fiorentina i Fener potvrdili prolaz

Podeli vest

Poznati su prvi učesnici četvrtfinala Lige konferencija, a to su fudbaleri PAOK-a, Fenerbahčea i Fiorentine.

Iako se očekivalo da će u revanš mečevima osmine finala trećeg po jačini takmičenja, bar ovima što su odigranih od 18.45 časova, prštati od samog starta samo je jedna utakmica opravdala taj epitet. Odlična meč viđen je u Solunu i to režiji PAOK-a, koji je na svom terenu deklasirao hrvatski Dinamo sa 5:1 (3:0), nadoknadio minus od dva gola iz prve utakmice i prošao dalje.

Junak PAOK-a bio je Konstantinos Kulierakis, koji je dao dva gola i jednom asistirao, a završni udarac gostima naneo je i srpski fudbaler Andrija Živković, postigavši peti pogodak i to sa bele tačke. 

Grčki "crno-beli" su večeras na krcatoj "Tumbi" pored svojih navijača, imali i veliku podršku pristalica Partizana, koji su danas doputovali u Solun kako bi bodrili bratski klub.

Foto: EPA Images

Detalj s meča PAOK i Dinamo

Solunski tim je od prvog minuta krenuo je u juriš na protivnički gol kako bi što pre anulirao prednost iz Zagreba. Ipak, gosti iz Hrvatske su skoro pola sata odolevali ofanzivi grčkog tima, koji je konačno u 27. minutu slomio odbranu rivala. Posle uigrane kombinacije domaćih. Živković je izveo korner sa leve strane, Kulierakis je potom loptu prebacio na drugu stranu, gde je usamljeni Rahman Baba pogodio sa par metara. 

Pet minuta kasnije usledilo je novo slavlje na "Tumbi", kada je Konstantinos Kulierakis tukao sa nekih 30 metara, golman Nevistić je praktično već bio savladan, a lopta je na putu do gola pogodila i Sučića, kome je na kraju pripisan ovaj pogodak. 

Raštimovanu i nepovezanu igru Zagrepčana iskoristili su izabranici Razvana Lučeskua i golom Brendona Tomasa u 42. minutu činilo se nokautirali goste. Očekivalo se da će u nastavku PAOK dotući rivala, ali je usledio preokret. Dinamo se probudio i već u 49. minutu smanjio preko Arbera Hodže i time anuliralo prednost rivala. 

Foto: AP PHOTO

 

Puleni Sergeja Jakirovića igrali su mnogo bolje, oslobodili su se pritiska i bili su druga ekipa u odnosu na onu koja je odigrala prvo poluvreme. Zagrepčani su imali potpunu inicijativu i čak imali šanse da stigne i do vođstva, ali je dva zicera Baturina zaustavio Kotarski. 

Ubrzo je usledila kazna, a PAOK je ponovo iz prekida stigao do gola. U 72. minutu Kiril Despodov je izveo korner, a lopta je stigla do sjajnog Kulierakisa, koji još jednom trese mrežu gostiju.

Tačku na debakl Zagrepčana stavio je Živković u 89. minutu kada je bio precizan sa penala za konačnih 5:1. 

Foto: EPA Images

Fudbaleri Fiorentina izbegli produžetke u poslednjim trenucima

Zanimljivo je bilo i u Firenci, gde je Fiorentina odigrala nerešeno 1:1 protiv Maakabija iz Haife i samo zahvaljujući trijumfu u prvoj utakmicu od 4:3 overila kartu za četvrtfinale. 

Posle ne tako uzbudljivog prvog poluvremena, gosti iz Izraela poveli su 59. minutu golom Antonina Baraka i najavili dramu na stadionu "Artemio Franki". Navijači "viole" strepeli su da će utakmica otići u produžetke, iako su se njihovi puleni borili svim snagama da postignu gol vredan prolaska dalje. Sve do završnice odbrana Makabija bila je neprobojana, a onda je u 88. minutu Anan Kalaili posle asistencije Goldberga pogodio i odveo svoj tim među osam najboljih. 

Daleko manje uzbuđenja, ali i golova bilo je u Istanbulu, gde je Fenerbahče izgubio od Rojal Uniona sa 1:0. Ipak, turski tim prošao je dalje zahvaljujući ubedljivoj pobedi u prvom meču kada su slavili sa 3:0.

Foto: EPA Images

Edin Džeko u duelu sa igračima Rojal Uniona

Koliko je "žuto-plavima" ovaj meč bio rezultatski nevažan možda najbolje pokazuje to da je trener Ismail Kartal na teren posalo drugi tim, ostavivši na klupi srpskog reprezentativca Dušana Tadića, kao i golgetera iz Bosne i Hercegovine Edina Džeka. Iskusni tandem je tek u poslednjih pola sta meča dobio šansu i to pošto je tim iz Belgije poveo golom Rasmusena u 68. minutu. Fener je do kraja meča pokušao da izbegne poraz, ali bez uspeha. 

U poslednjem četvrtom meču odigranom u prvom terminu, Viktorija Plzenj je eliminisala Servet posle boljeg izvođenja penala sa 3:1. Posle 120 minuta igre u Češkoj nije bilo golova, a kako je i prva utakmica odigrana u Ženevi završena 0:0, odluka je pala sa bele tačke. U penal lutriji bolji je bio domaćin i iskoristio sva tri udarca, dok su gosti iz Švajcarske pogodili samo jedan jedanaesterac, a promašili čak tri. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18