• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

19.03.2024

06:40

Do poslednjeg daha! Mitrović stiže Ronalda u trci za Zlatnu kopačku Arabije!

EPA

Fudbal

Do poslednjeg daha! Mitrović stiže Ronalda u trci za Zlatnu kopačku Arabije!

Podeli vest

Aleksandar Mitrović (29) u Saudijskoj Arabiji vodi konstantnu trku za najboljeg strelca sa Kristijanom Ronaldom. Portugalac trenutno vodi, ali Mitar mu nikad nije bio bliži.

Jasno je i da će se o Ronaldu uvek pričati o superlativu bez obzira na njegov učinak. Fudbaler koji iduće godine ulazi već u petu deceniju života odlično igra za svoje godine. Na 22 utakmice koje je odigrao tokom ove sezone Portugalac je upisao 23 gola i devet asistencija. 

Za petama mu je Mitrović, ali po svemu sudeći izgleda da je sada došlo vreme da se i to promeni. Srpski reprezentativac koji rešeta u dresu Al-Hilala je na 21 utakmici postigao 22 gola. 

Foto: epaimages

 

Mitrović je u Al-Hilalu uglavnom starter uz čitavih 90 minuta igre, a i trener kluba ga konstantno forsira kao ključnog igrača u klubu. Pored njega, tu je i naš reprezentativac Sergej Milinković Savić kao i mnoga druga zvučna imena, ali bez prigovora Srbin itekako prednjači i ne može da parira nijednom od njih. 

Foto: Tanjug/AP

 

Posle Ronalda na vrhu i Mitra tik ispod njega, treću poziju zauzima Marokanac Abderazak Hamdulah koji nastupa u Al-Itihadu sa 17 golova, a sledi Anderson Taliska koji igra u Al-Nasru sa 16 golova. 

Petu poziju drži Francus Georges-Kevin N'Koudou koji igra u Damacu i postigao je 15 golova, dok je iza njega Feras Albrikan iz Al-Ahlija sa 12 golova.

Gledajući statistiku, može se primetiti da je najviše golova postignuto u klubovima koji su na samom vrhu Saudijske lige, a to su lider Al-Hilal koji ima 68 bodova i ubedljivo je ispred Al-Nasra sa 56 i Al-Ahlija sa 47 bodova. 


TOP 10 strelaca u ligi Saudijske Arabije:

1. Kristijano Ronaldo 23 (golova) 22 (utakmice)
2. Aleksandar Mitrović 22 21
3. Abderazak Hamdulah 17 19
4. Anderson Taliska 16 17
5. Georges-Kevin N'Koudou 15 22
6. Feras Albrikan 12 22
7. Odion Igalo 12 22
8. Salem Al Davsari 11 22
9. Bernard Mensah 11 20
10. Malcom 10 23


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija