• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

20.03.2024

06:20

Na današnji dan: "Orlovi" savladali Nemce, Jović upisao prvenac

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: "Orlovi" savladali Nemce, Jović upisao prvenac

Podeli vest

Na današnji dan 20. marta 2019. godine odigran je prijateljski meč između fudbalskih reprezentacija Nemačke i Srbije u Volfsburgu, koji je završen je remijem (1:1).

"Orlovi" su poveli golom Luke Jovića već u 12. minutu utakmice, što je ujedno bio njegov prvi gol za reprezentaciju Srbije. Adem Ljajić je izveo korner, Maksimović je poslao loptu na drugu stativu, a Luka je savladao Manuela Nojera i glavom zatresao mrežu rivala (1:0). "Panceri" su imali šanse za izjednačenje, ali je Dmitrović odbranio udarce Vernera. Nedugo zatim, Srbija je takođe imala priliku da povede sa 2:0, da Ljajic nije promašio gol.

Selektor Nemačke Joakim Lev zatražio je od svojih igrača da igraju totalni presing. Ovakva igra donela je "pancerima" potpunu inicijativu, te su "orlovi" su bili primorani da svoje šanse traže iz kontra napada. Gundogan je u 64. minutu utakmice uspeo da zaobiđe Dmitrovića i šutira u prazan gol, ali je Maksimović izbacio loptu u korner dok je nemački vezista već trčao ka tribinama da proslavi pogodak.

Međutim, samo pet minuta kasnije Leon Gorecka je šutem sa ivice kaznenog prostora kaznio opalu koncentraciju naše reprezentacije i pogotkom svojoj ekipi doneo izjednačenje (1:1). Stvorila je Nemačka mnogobrojne šanse do kraja, ali je Srbija remi uspela da izvuče zahvaljujući odličnoj odbrambenoj liniji i golmanu Dmitroviću koji je tom prilikom opravdao ulogu prvog golmana nacionalnog tima. 


NEMAČKA - SRBIJA 1:1 (0:1)

Golovi: Gorecka 69. - Jović 12.
Stadion: Folksvagen Arena (Volfzburg)
Gledalaca: 29.000.
Glavni sudija: Bobi Meden (Škotska)
Crveni karton: Pavkov u 93. minutu

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer (od 46. Ter Štegen) - Klosterman, Ta, Zule, Halstenberg - Kimih, Gundogan - Brant (od 56. Gorecka), Haverc (od 46. Rojs), Sane (od 96. Šulc) - Verner.

SRBIJA (4-1-4-1): Dmitrović - Rukavina, Spajić, Milenković, Bogosavac (od 79. S. Mitrović) - Nem. Maksimović (od 88. Jovičić) - Lazović (od 79. Živkovic), S. Milinković Savić (od 62. Lukić), Gaćinović (od 62. Radonjić), Ljajić - Jović (od 70. Pavkov).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija