• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.03.2024

22:45

Šok za Sava Miloševića i Bosnu! Ukrajinci za sto sekundi do preokreta i plasmana u finale baraža!

Tanjug/AP

Fudbal

Šok za Sava Miloševića i Bosnu! Ukrajinci za sto sekundi do preokreta i plasmana u finale baraža!

Podeli vest

Sergej Rebrov pogodio sa izmenama - Roman Jaremčuk golom i asistencijom odveo svoju selekciju na korak od Evropskog prvenstva. U finalu baraža još i Grčka, Gruzija, Island, Vels i Poljska.

Brojne reprezentacije uveliko se spremaju za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali spisak učesnika na kontinentalnom takmičenju još uvek nije konačan. Preostala tri putnika u Nemačku biće poznata nakon baraža, a posle današnjih utakmica spisak potencijalnih učesnika je prepolovljen. 

Novi šamar dobila je reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici. Bila je četa Sava Miloševića nadomak velikog iznenađenja i pobede nad Ukrajinom budući da su u 85. minutu vodili, ali nisu uspeli da odole na "Bilinom polju". Izabranici Sergeja Rebrova došli su do preokreta i zakazali duel protiv Islanda u finalu baraža - 2:1 (0:0). 

Foto: Tanjug/AP

 

Amar Dedić bio je najbolji među "zmajevima" večeras, a u 57. minutu krunisao je svoj nastup. Bek RB Salcburga prošao je po desnoj strani, poslao oštar centaršut, loptu je ka golu zakačio Matvijenko i prevario svog golmana. Činilo se da bi to moglo da bude dovoljno za prolaz u finale, ali je usledio šok. 

Ukrajina je u roku od tri minuta došla do potpunog preokreta u režiji rezerviste - Romana Jaremčuka. Napadač Valensije je u 85. matirao Ibrahima Šehića, a potom asistirao Artemu Dovbiku za konačnih 2:1. 

"Ribari" su na neutralnom terenu u Mađarskoj savladali Izrael sa 3:1 (2:1) i to nakon preokreta. "Domaćin" je poveo u ranoj fazi utakmice preko Erhana Zahavija iz penala, ali je već do poluvremena Island došao do vođstva golovima Gudmundsona i Traustsona. 

Imali su Izraelci šansu da zakuvaju situaciju u Budimpešti, ali Zahavi nije realizovao drugi kazneni udarac. Napadač Makabi Tel-Aviva gašao je pored gola, a samo stotinak sekundi kasnije stigla je kazna preko Alberta Gudmundsona. Konačan rezultat postavio je isti igrač koji je duel završio sa het-trikom, prvi u reprezentativnoj karijeri. Magično veče za napadača Đenove. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ulogu favorita, verovatno i više od toga, opravdala je reprezentacija Grčke koja je pred svojim navijačima deklasirala Kazahstan sa 5:0 (4:0). Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu budući da je golman gostiju Šatskij bio pred streljačkim vodom "helena". 

Mrežu Kazahstana načeo je Bakasetas u devetom minutu iz penala. U 15. je golom Pelkasa već bilo 2:0, a do poluvremena su se u strelce upisali Fotsis Joanidis i Kurbelis. Konačan rezultat autogolom postavio je Tapalov u 87. minutu. 

Za mesto na Evropskom prvenstvu Grci će se u finalu baraža boriti protiv Gruzije koja je ranije danas savladala Luksemburg sa 2:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

Poljska je pred svojim navijačima savladala Estoniju sa 5:1 (1:0). Domaćin je golom Frankovskog poveo u ranoj fazi utakmice, potom su Estonci ostali sa igračem manje nakon isključenja Paskotsija što je rezultiralo potpunim debaklom u nastavku. 

Pjotr Zijelinski duplirao je prednost Poljaka, a do kraja su se u strelce upisao Pjetrovski i Šimanski, dok je peti gol delo Metsa koji je pogodio svoju mrežu. 

Poljake u finalu baraža očekuje duel protiv Velsa koji je večeras u Kardifu deklasirao Finsku sa 4:1 (2:1). Strelci u pobedi "zmajeva" bili su Bruks, Vilijams, Džonson i Džejms, dok je utešni gol za goste postigao Temu Puki u finišu prvog poluvremena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15