• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.03.2024

08:57

Da se smrzneš! Pogledajte tim sastavljen od igrača koji propuštaju EURO!

EPA

Fudbal

Da se smrzneš! Pogledajte tim sastavljen od igrača koji propuštaju EURO!

Podeli vest

Erling Holand i Martin Odegard predvode ekipu koja neće igrati u Nemačkoj.

Početkom decembra minule godine na žrebu u Hamburgu saznali smo kako će izgledati grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu. Ipak, kompletan spisak učesnika dobili smo tek u utorak nakon što su završeni baraž mečevi, a tri preostala učesnika su - Gruzija, Ukrajina i Poljska. 

"Krusajderi" će po prvi put biti učesnici kontinentalne smotre pošto su nakon penala slavili protiv Grčke. Istim "receptom" Poljska je nadigrala Vels, dok je Ukrajina posle preokreta bila bolja od Islanda i izborila svoje mesto u Nemačkoj krajem juna ove godine.

Dakle, kompletan spisak svih učesnika smo dobili, a samim tim postalo je jasno ko se u Nemačkoj neće boriti za evropsku titulu. Tim povodom rešili smo da sastavimo tim od igrača koji su ostali bez šanse da se takmiče na Evropskom prvenstvu, među njima ima povređenih, suspendovanih, ali i onih koji se nisu kvalifikovali na kontinentalnu smotru. 

Golman - Tibo Kurtoa

Mesecima se golman Real Madrida muči sa povredom, ali će biti potpuno spreman u narednih mesec dana. Bez obzira na to, Kurtou nećemo gledati na Evropskom prvenstvu budući da već nekoliko meseci vodi rat sa selektorom Dominikom Tedeskom. 

Foto: EPA Images

 

Nesuglasice traju bezmalo godinu dana, odnosno, od meča kada je Tibo Kurtoa kao kapiten trebao da predvodi Belgiju na svom 100. meču u nacionalnom timu. Ipak, Tedesko je imao druge planove, a traku je poneo Romelu Lukaku. Nije se to dopalo iskusnom golmanu koji se od tada nije vraćao u reprezetacije i sve su prilike da ga neđe biti ni u Nemačkoj. 

Osetio je to i, sada već, bivši srpski reprezentativac Mile Svilar koji je sa FIFA pokušao da dogovori povratak u tabor Belgijanaca, ali mu to nije pošlo za rukom. Imaju "crveni đavoli" mnogo dobrih čuvara mreže, no, izostanak Tiba Kurtoe mogao bi da bude ogroman hendikep za četu Dominika Tedeska. 

Desni bek - Ben Vajt

Još jedan od momaka koji bi gotovo sigurno bio učesnik Evropskog prvenstva da mu je jezik bio brži od pameti - Ben Vajt. Štoper Arsenala posvađao se sa selektorom tokom prethodnog Mundijala zbog čega je Katar napustio odmah nakon grupne faze. Geret Sautgejt rešio je da pređe preko ponosa i pruži ruku pomirenja iskusnom defanzivcu, ali uzalud. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ben Vajt odbio je poziv selektora tokom martovskog okupljanja i otišao sa suprugom u Dubaji. Iznerviralo je to navijače koji ne žele da vide fudbalera Arsenala u nacionalnom timu i pravo bi čudo bilo ukoliko bi Vajt bio na spisku putnika za Nemačku. 

Njegovom izostanku morala bi da se raduje Srbije budući da je engleska odbrana delovala kriminalno tokom prijateljskih mečeva sa Brazilom i Belgijom. Vajt već neko vreme važi za jednog od najboljih defanzivaca Premijer lige...

Štoper - Viktor Lindelof 

Iskusni defanzivac Mančester junajteda odigrao je katastrofalne kvalifikacije u dresu Švedske zbog čega se Skandinavci neće naći na Evropskom prvenstvu. Sve je rezultiralo otkazom za dugogodišnjeg selektora Jana Andersona, a na njegovo mesto pre manje od mesec dana postavljen je Jon Dal Tomason. 

Foto: EPA Images

 

Štoper - Sven Botman

Bez ikakve dileme defanzivac Njukasla bio je u planovima Holandije za prestojeće Evropsko prvenstvo, ali je teška povreda zadobijena pre dve nedelje sve pokvarila. Sven Botman neće biti u prilici da brani boje "lala" u Nemačkoj, a njegov izostanak mogao bi da bude ogroman hendikep za tim Ronalda Kumana. 

Foto: EPA

 

Istina, nije štoper Njukasla do sada upisao ni minut u dresu Holandije budući da na svojoj poziciji ima tri ale - Vidržil Van Dajk, Matis De Liht i Nejtan Ake, ali nema dileme da bi igrama u Premijer ligi zaslužio mesto među 24. 

Levi bek - David Alaba

Nažalost, još jedan siguran izostanak zbog povrede... Stradali su Davidu Alabi prednji ukršteni ligamenti kolena i bilo bi pravo čudo ukoliko bi Austrijanac uspeo da se oporavi za Evropsko prvenstvo. Bez dileme - levi bek Real Madrida bio je u planovima selektora Ralfa Rangnika, uostalom i kapiten je reprezentacije, ali...

Foto: Reuters

 

Zadnji vezni - Pol Pogba

Budući da je EURO 2024 mogao da bude poslednji turnir na kom bi navijači videli Pola Pogbu u svom "prajmu" iskusni vezista morao je da se nađe na spisku. Francuski reprezentativac prošle godine pao je na doping testu, a pre dvadesetak dana stigla je odluka - Pogba je suspendovan na četiri godine!

Foto: EPAIMAGES

 

Nažalost, budući da je Pol Pogba zašao u pozne igračke godine pitanje je da li će se ikada vratiti fudbalu. Na sreću Francuza, Didije Dešam na raspolaganju ima bar dve podjednako moćne ekipe zbog čega se Pogbin izostanak neće mnogo osetiti. 

Centralni vezni - Sandro Tonali

Evo ga još jedan "loš momak"... Sandro Tonali je krajem prošle godine osuđen na deset meseci nakon što je dokazano da se kladio na svoje mečeve dok je bio član Milana. Sud u Italiji nije mogao tako nešto da mu oprosti zbog čega će četa Lučana Spaletija biti znatno oslabljena na Evropskom prvenstvu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Sandro Tonali je već nekoliko godina jedan od ključnih igrača u sistemu iskusnog stratega, ali će Spaleti morati da potraži alternativno rešenje. 

Centralni vezni - Gavi

Spisak selektora Španije - Lusa de la Fuentea, takođe će biti izmenjen zbog povrede. Naime, asu Barselone Gaviju je pre nekoliko meseci stradalo koleno zbog čega neće biti u prilici da nastupa za "furiju" na Evropskom prvenstvu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Iako ima tek 19 godina, Gavi je do sada 27 puta branio boje reprezentacije i postigao je pet golova. Bio je jedan od najboljih u sastavu Luisa Enrikea na Mundijalu u Kataru, a očekivalo se da postane ključan igrač dolaskom Luisa de la Fuentea. 

Ofanzivni vezni - Martin Odegard

Iako malo koji trener u modernom fudbalu igra bez krila, današnja formacija biće nešto drugačija. Stoga - ofanzivnog veznog u našem sistemu igraće Martin Odegard. Kapiten Arsenala briljira na klupkom nivou, ali u reprezentaciji - muke... 

Foto: EPAIMAGES

 

Norvežani su ponovo razočarali čitavu naciju pošto su kvalifikacije završili kao treći sa ogromnim minusom iza Škota i Španaca. Od 2000. godine, skandinavske zemlje nema na velikim turnirima.

Napadač - Viktor Đorkeš 

Najjača konkurencija je, bez dileme, u napadu našeg tima, ali smo odlučili da mesto u prvoj postavi dodelimo Viktoru Đekerešu. Napadač Sportinga iz Lisabona ove sezone je zaludeo Evropu pošto je na 39 mečeva postigao čak 36 golova i podelio 14 asistencija. Velikani iz svih krajeva starog kontinenta otimaju se ofanzivca "lavova" i nema sumnje da bi mu cena još skočila da je njegova Švedska obezbedila mesto na Evropskom prvenstvu. 

Foto: EPA

 

Odlaskom Zlatana Ibrahimovića u zasluženu penziju, ali i procvatom u dresu Sportinga Đekereš je dobio prostora u dresu Švedske. Na 20 utakmica postigao je šest golova, većinu u minulim kvalifikacijama - uzalud. 

Napadač - Erling Holand

Šta reći o najboljem golgeteru današnjice i prvoj zvezdi Mančester sitija... Erling Holand se, uz Martina Odegarda i Sorlota pošteno muči da odvede Norvežane na Evropsko prvenstvo, ali im to nikako ne polazi za rukom. Propustiće Skandinavci i Nemačku, a nadaju se da bi kvalifikacije za Mundijal u Americi, Meksiku i Kanadi mogle da im budu plodonosne. 

Foto: EPA Images

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17