• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

31.03.2024

13:05

Proživljava pakao! Kvinsi Promes u zatvoru gde je silovanje svakodnevna pojava!

profimedia

Fudbal

Proživljava pakao! Kvinsi Promes u zatvoru gde je silovanje svakodnevna pojava!

Podeli vest

Holandski fudbaler Kvinsi Promes počeo je da služi zatvorsku kaznu zbog šverca više do tone kokaina, a trenutno se nalazi u najozloglašenijem zatvoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Italijanski "Tutosport" piše da je reč o ustanovi gde je silovanje svakodnevna pojava.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa je sredinom februara optužen za krijumčarenje više od tone kokaina, skrivenog na brodu u luci u Antverpenu među džakovima morske soli. 

Preciznije, 1.363 kilograma belog praška, čija je ukupno vrednost više od 70 miliona evra. Prva tura od 650 kilograma je i prošla do skladišta, dok je druga od 712 zaplenjena, pa je Promesova kombinacija pukla.

Fudbaler je preko advokata negirao optužbe, a pred sudom se nije ni pojavio. Njemu je izrečena kazna od šest godina zatvora, pošto je prethodno u junu 2023. godine bio optužen za napad na svog rođaka, tokom jedne porodične proslave. 

Foto: Reuters

Kvinsi Promes

Kako italijanski portal "Tutosport" piše, Kvinsi je trenutno u zatvoru "Al Aver" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a uslovi tamo su prilično neugodni.  

Holanđanin je u ćeliji za šest osoba, spava u "duplom krevetu" na sprat i to u društvu više od 20 zatvorenika koji spavaju čak i na podu u toj prostoriji.

Iako mu je dozvoljeno da vežba tri puta nedeljno, nema odgovarajuću opremu, što dodatno otežava činjenicu da ostane u formi tokom izdržavanja kazne. Osim toga, ne poslužuje se zdrava hrana, a voće i povrće nikada nije na meniju. 

Ono što je najviše zabrinjavajuće, silovanje je navodno uobičajena pojava u zatvoru, sa nekoliko stražara u patroli.

Zatvorenici moraju da imaju obrijane glave sve vreme, a ukoliko im bar malo poraste kosa, uskraćuju im gledanje TV-a, ali im i zabranjuju da pozovu svoje kući.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija