• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

01.04.2024

18:09

Čuvaju ih od terorizma ili su ljubomorne? Žene fudbalera za EP plaćaju telohranitelje

printscreen

Fudbal

Čuvaju ih od terorizma ili su ljubomorne? Žene fudbalera za EP plaćaju telohranitelje

Podeli vest

Izabranice engleskih reprezentativaca odlučile su da svojim jačim polovinama, tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj (od 14. jula do 14. juna), angažuju i privatno obezbeđenje.

Takozvane "England Wags" donele su odluku da na svoju ruku unajme telohranitelje za svoje muževe i momke, koji brane boje Gordog Albiona, a sve to kako bi u potpunosti bile sigurne da im tokom EURA neće faliti dlaka s glave.

Kako prenosi britanski portal "San", devojka Džeka Griliša, Saša Atvud, odlučila je zajedno sa Fern, izabranicom Harija Megvajera, kao i Megan, ženom golmana Džordana Pikforda, plati više od 100.000 evra kako bi oni imali dodatnu zaštitu.

 

 

Razlog leži u tome što nemačka vlada strahuje od terorističkih napada, koji bi mogli da se dogode za vreme kontinentalnog takmičenja.

Engleska, kao i svaka druga reprezentacija na turniru, imaće već obezbeđenu pratnju po protokolu. Ipak, damama to očigledno ne predstavlja nikakvu sigurnost, pa su odlučile da stvar preuzmu u svoje ruke.

 

 

Kako tvrdi izvor britanskog portala, one žele da organizuju nešto nalik specijalnoj jedinici, koja će iza ćoška posmatrati situaciju i reagovati ukoliko to bude potrebno.

"Tim za bezbednost FA se potrudio da sve bude u redu na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali ovog puta žene žele da pojačaju bezbednost oko sebe. Namera im je da angažuju naoružane vojnike, koji mogu da nose sa svim vrstama pretnji. Delovaće sa diskretne udaljenosti, tako da ne privlače previše pažnju. To znači da mogu da uživaju uz više slobode i da se osećaju sigurnije u isto vreme. Plus, ne žele da se svaki njihov potez prati i da se onda izveštava FA", navodi "San".

Početna cifra za ovo zadovoljstvo iznosiće oko 75.000 evra, a ukoliko Engleska ode do samog finala EP, iznos bi mogao da pređe i 100.000 evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tolami_benson

 

Kada je čula kakav je plan, pomenutom triju, pridružila se i Tolami Benson, devojka Bukaja Sake, krilnog fudbalera Arsenala.

Foto: printscreen

Bukajo Saka i Tolami Benson

Ukoliko devojke i supruge ovu želju sprovedu u delo, moglo bi da dođe do sukoba sa selektorom Garetom Sautgejtom. On ne želi da se ponovi scenario iz 2006. godine, kada su žene igrača bile glavna tema. Tada su umesto mečeva na EURU, naslovne strane svetskih medija bile preplavljene lepoticama, koje su svu pažnju javnosti privukle na sebe. 

Podsetimo, Engleska je na predstojećem EP u grupi sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Prvi meč odigraće upravo sa "orlovima", 16. jula na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija