• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

05.04.2024

12:01

Lalatov rolerkoster! Samo ove klubove u Srbiji nije vodio! Gde će srpski stručnjak posle Subotice!?

Starsportphoto

Fudbal

Lalatov rolerkoster! Samo ove klubove u Srbiji nije vodio! Gde će srpski stručnjak posle Subotice!?

Podeli vest

Mnogi fudbalski klubovi iz Srbije, kada im je teško, prvo pokucaju na vrata mladog stručnjaka Nenada Lalatovića (46)! Nekadašnji kapiten Crvene zvezde ponovo je na tržištu, budući da se juče razišao sa Spartakom iz Subotice. Pitanje je ko će sledeći iz naše lige ponuditi ugovor temperamentnom stručnjaku.

Nenad Lalatović važi za čoveka bez dlake na jeziku, emotivnog i srčanog, koji ima poseban odnos sa igračima.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde promenio je u igračkoj karijeri, koja je trajala od 1996. do 2007. godine, ukupno sedam klubova, dok je u trenerskoj, koja je započela 2011. godine, već sedeo na klupi čak 15 timova i dve reprezentativne selekcije.

Voleli ga ili ne, popularni Lalat nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a impozantan je broj timova koje je predvodio u rodnoj zemlji.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Naime, od 16 klubova koliko se trenutno takmiči u Superligi Srbije, sedeo je na klupi Voždovca, Naretka, Crvene zvezde, Vojvodine u dva navrata, Čukaričkog, Radničkog iz Niša u dva mandata, Radničkog 1923, dok mu je poslednji klub Spartak iz Subotice.

I to nije sve! Trenersku karijeru počeo je u Sremu 2011. godine, a iste se preselio u Proleter iz Novog Sada, dok je u Srbiji vodio i Borac iz Čačka. Van granica naše zemlje radio je u Al Batinu iz Saudijske Arabije, Borcu iz Banjaluke i ukrajinskoj Zorji. 

 

Foto: Tanjug

 

 

 

 

Na krilima "zmajeva", vodio je Voždovac 2013. godine, pa godinu dana kasnije Napredak iz Kruševca, a iste godine preselio se u Crvenu zvezdu gde je takođe proveo godinu dana. Nakon toga vodio je Čačane, pa Novosađane, a sa "starom damom"  je osvojio i Kup Srbije.

Sedeo je na klupi Voše u finalu ovog takmičenja portiv Partizana u sezoni 2019/2020, a njegovi puleni izbacili su crno-bele nakon penala. To mu je ujedno jedini trofej u dosadašnjoj karijeri.

Imao je epizode i u reprezentativnom fudbalu, te je vodio selekciju do 20 godina 2016. godine,  a potom 2017. i selekciju do 21 godine.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ove sezone je sa subotičkim Spartakom na 14 mečeva upisao četiri pobede, tri remija i sedam poraza,

Već se spekuliše gde bi srpski stručnjak mogao da nastavi karijeru, a vrlo je blizu jednom timu iz Superlige Srbije koji do sada još nije trenirao.

No, kako se sa Nenadom Lalatovićem nikada ne zna, moraćemo da se strpimo dok se ne opredeli za naredni izazov.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija