• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.04.2024

06:20

Na današnji dan: Uhapšen Dijego Maradona zbog kokaina!

EPA

Fudbal

Na današnji dan: Uhapšen Dijego Maradona zbog kokaina!

Podeli vest

Na današnji dan 6. aprila 1991. godine odigran je meč Napoli - Bari, nakon kojeg su u uzorku urina fudbalske legende Dijega Maradone pronađeni tragovi kokaina. Zaradio je suspenziju, a nekoliko dana nakon toga je i uhapšen zbog posedovanja više od pola kilograma "belog praška".

Jedna u nizu utakmica italijanskog prvenstva odigrana na stadionu "San Paolo", dobila je neočekivan epilog. Napolitanci, inače aktuelni šampioni, slavili su 1:0 pogotkom Đanfranka Zole, ali je nakon toga usledila vest koja je šokirala svet. 

Naime, legenda svetskog fudbala i tadašnja prva zvezda Napolija Dijego Armando Maradona, našao se u centru skandala pošto što je testiranje njegovog uzorka urina pokazalo prisustvo kokaina.

Ceo region bio je suočen sa najvećim skandalom u tamošnjoj sportskoj istoriji pošto je fudbaler koji je vodio Argentinu do svetske titule 1986. godine suspendovan u narednih 15 meseci od strane italijanskog fudbalskog saveza, a potom i FIFA.

Desetak dana kasnije, stvari su se samo pogoršale - Maradona je uhapšen zbog posedovanja pola kilograma kokaina! Policija je upala u njegov stan u Kabaljitu, predgrađu Buenos Ajresa i odvela ga u pritvor, što je označilo kraj jedne velike karijere.

Foto: EPA

 

Čuveni fudbaler je pre smrti pričao o tom poroku zbog kojeg je njegova karijera strmoglavo propala posle perioda u Napoliju. 

- Kada sam se drogirao, nisam imao ništa, bio sam zombi. Prvi put sam ga probao u Evropi 1982. godine. Imao sam 22 godine. Bilo je dovoljno... da poverujem da sam živ. Probao sam drogu u fudbalu, jer svuda ima droge. Znate li šta sam radio da se "podignem" i da me niko ne vidi? Nisam palio svetlo. Otišao bih u kupatilo sa isključenim svetlima. Kao i u vreme kada sam bio u kupatilu kod kuće i spremao se... Odjednom, Dalma je zakucala na vrata. Umalo sam umro. Bio sam zavisnik od droge, ja sam narkoman i uvek ću biti narkoman za sve. Zbog toga što narkomanima ništa nije oprošteno - izjavio je Maradona jednom prilikom. 

Kada je drugi put bio pozitivan na kokain na Svetskom prvenstvu 1994. godine u SAD, pravdao se da kokain ne pomaže da igraš bolje na terenu.

Uzimao sam drogu tokom karijere, ali nikada je nisam koristio da bih sebe stimulisao. Oni koji kažu da vas kokain stimuliše, ne znaju ništa. Ako uzmete kokain da igrate fudbal, ne možete da igrate. Kokain nije dobar da budete bolji na terenu. Beskoristan je za život, beskoristan. Bio sam narkoman, ja sam narkoman, i uvek ću biti narkoman svima - izjavio je slavni fudbaler pre 28 godina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija