• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.04.2024

12:20

Stravične pretnje poznatog fudbalera! Sudija, znam ti ženu i koliko imaš dece, zato se pazi! (VIDEO)

EPA

Fudbal

Stravične pretnje poznatog fudbalera! Sudija, znam ti ženu i koliko imaš dece, zato se pazi! (VIDEO)

Podeli vest

Nezapamćeni skandal potresa fudbal u Bosni i Hercegovini! Nekadašnji reprezentativac te zemlje Senijad Ibričić (38), koji obavlja funkciju sportskog direktora FK Sarajevo, suspendovan je iz fudbala na sedam meseci, jer je arbitru Mateu Musi uputio jezive pretnje neposredno pre nedavne utakmice protiv Borca iz Banjaluke.

Kako se navodi u zvaničnom izveštaju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nekadašnji ofanzivni vezista pre meča je uleteo u sudijsku svlačionicu i stravičnim pretnjama pokušao je da izvrši pritisak na pomenutog sudiju. Tom prilikom mu je spominjao porodicu, odnosno suprugu i dete, pa je zbog svega što se dešavalo tokom tog meča udaljen iz fudbala na čak sedam meseci.

Ibričić nije mirovao ni po završetku susreta, pošto je pri rezultatu 2:1 za ekipu Borca uleteo na teren i zajedno sa saradnicima počeo da juri arbitra.

Foto: EPA

Senijad Ibričić (žuti dres)

 

Pomenuta utakmica odigrana je 13. marta u Sarajevu, a u pitanju je revanš meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Prvi meč odigran u Banjaluci završen je 0:0, a u drugom ekipa Borca vodila je 2:1. Duel je prekinut u trećem minutu sudijske nadoknade, jer je sudija Musa dosudio prekršaj u napadu u korist ekipe Borca. To je izazvalo pravi haos na terenu, pa je pomenuti Ibričić sišao sa tribina i krenuo da se obračuna sa glavnim sudijom.

Da stvar bude još gora, utrčali su i trener Sarajeva Simon Rožman i predsednik tog kluba Ismir Mirvić. Oni su arbitra opkolili i počeli da mu prete, a potom su ekipu povukli u svlačionicu, pa utakmica nije ni odigrana do kraja.

Prema zvaničnom izveštaju, Ibričić je uoči meča na skandalozan način pokušao da izvrši pritisak na arbitra, što je, ispostaviće se, bio glavni razlog za ogromnu kaznu koju je dobio.

"Ibričić je pre početka revanš meča protiv Borca, oko 16 sati, ušao u svlačionicu i glavnom sudiji meča obratio se rečima: "Je li te stid, znaš li gde si došao? Znam gde radiš, znam gde ti žena radi, znam da imaš jedno dete, zato pripazi kako sudiš danas, znam sve o tebi". Nakon toga je izjurio iz svlačionice, a na opisan način pokušao je da izvrši pritisak na sudiju", navodi se u službenom dopisu Fudbalskog saveza BiH.

 

Fudbalski savez BiH, odnosno njegova Disciplinska komisija, pre nedelju dana kaznili su pomenuti trio. Kao što smo naveli, Ibričić je dobio sedam meseci suspenzije iz fudbala, predsednik kluba Mirvić čak godinu dana, a trener uslovno tri meseca. Ipak, detalje pretnji iz svlačionice objavljeni su tek ovog vikenda, zbog čega je Ibričić na stubu srama.

Nervozu nije mogao da sakrije ni u finišu meča, pa pretilo da se čak fizički obračuna sa arbitrom.

"On je u prvom minutu sudijske nadoknade ustao sa klupe Sarajeva i sa trenerom Rožmanom ušao na teren. Dok se kretao prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba uputio je glasne povike "Idemo napolje", a pritom je jasno gestikulirao rukama u smislu napuštanja terena. Prethodno, na opisan način je prekinuo utakmicu, a čitava ekipa Sarajeva ga je poslušala i izašla sa terena. Utakmica nije nastavljena", dodaje se u izveštaju.

Banjalučki Borac taj meč na kraju je dobio za "zelenim stolom" rezultatom 3:0. Fudbalski klub Sarajevo zbog toga je kažnjen sa 22.000 konvertibilnih maraka (oko 11.000 evra), a osim toga zvanično su im oduzeti bodovi u tamošnjem prvenstvu. Ibričić je, kako su naveli mediji, osim toga morao da plati i novčanu kaznu u iznosu od 3.000 maraka.

U narednom snimku na 6:16 možete pogledati kako je izgledao haos na pomenutom meču.

 

 

 

Ibričić je prošle godine bio u centru skandala i u Sloveniji, kada ga je protivnički trener ošamario i to pred TV kamerama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija