• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.04.2024

22:45

VAR protiv Vlahovića! Juventus nezasluženo srušio Fiorentinu! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

VAR protiv Vlahovića! Juventus nezasluženo srušio Fiorentinu! (VIDEO)

Podeli vest

Četa Maksa Alegrija minimalnim rezultatom savladala "ljubičaste" pred svojim navijačima - 1:0 (1:0).

Iako je duel Juventusa i Fiorentine jedan od retkih mečeva koji nema svoje ime u svetu fudbala, rivalitet dva kluba sa severa Italije spada među najveći na "Čizmi". Fudbaleri "stare dame" i "viole" dobili su čast da zatvore "vikend derbija", ali za kraj - razočarenje. 

Tek jedan gol viđen je na "Alijanc stadionu" tokom 90 minuta taktičkog nadmudrivanja Maksa Alegrija i Vinćenca Italijana. Da li je Juventus zasluženo došao do minimalne pobede - nije. Ljubičasti su u Torinu zaslužili najmanje bod, ali nikako nisu uspevali da probiju bedem pred golom Vojčeka Ščesnija - 1:0 (0:0). 

 

 

Stiče se utisak da nas je bolje fudbalske predstave uskratio rani gol Federika Gatija. Reprezentativac Italije četvrti put se ove sezone upisao u strelce, a ovoga puta imao je najlakši zadatak. Nakon kornera gol Fiorentine gađao  je Bremer, lopta je završila na stativi i odbila se na nogu Gatiju koji je samo prosledio u nebranjeni deo mreže. 

Juventus je do kraja poluvremena još jednom uspeo da matira Terasiana, ali je gol Dušana Vlahovića poništen zbog ofsajda. Bilo je to sve od "stare dame" večeras. Fiorentina je u drugom poluvremenu svim silama pritiskala domaći tim, nizale su se šanse, ali je Vojček Ščesni briljirao među stativama. 

 

 

Najbolju priliku propustio je Nikoas Gonzales u 74. minutu. Argentinac se najbolje snašao u gužvi ispred kaznenog prostora Juventusa, uspeo da dođe do lopte i šutira, ali je njegov udarac završio pored leve stative. 

Dušan Vlahović na terenu je proveo 86 minuta pre nego što ga je zamenio Mojze Kin. Filip Kostić takođe se našao u startnoj postavi Juventusa, ali je on svoje mesto nakon sat vremena igre ustupio Ilingu Džunioru. Sa druge strane, Nikola Milenković odigrao je čitav meč za Fiorentinu. 

Da je Fiorentina zaslužila više od poraza govori statisika. Četa Vinćenca Italijana imala je 74 odsto poseda lopte tokom više od 90 minuta igre. Istina, posed se ne broji, ali jasno ukazuje da "stara dama" nakon vodećeg gola nije želela da igra fudbal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija