• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.05.2024

23:11

Zvanično - Žiru napustio "San Siro"! Francuz nastavlja karijeru u Americi (VIDEO)

EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbal

Zvanično - Žiru napustio "San Siro"! Francuz nastavlja karijeru u Americi (VIDEO)

Podeli vest

Iskusni napadač potpisao ugovor na godinu i po dana sa Los Anđelesom.

Ni 24 časa nije prošlo od kako je Olivije Žiru objavio da će mu ova sezona biti poslednja u dresu Milana, a francuski napadač već danas je predstavljen u novom klubu. Kao što je i sam priznao - karijeru nastavlja u MLS ligi, u dresu Los Anđelesa! 

Klub iz Kalifornije osnovan je pre bezmalo deset godina, ali od kako se takmiči u MLS ligi ima ozbiljne planove. Među stativama Los Anđelesa od leta stoji Ugo Loris, a danas je dobio društvo iz reprezentacije. Olivije Žiru potisao je ugovor do decembra 2025. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. 

"Odlučio sam još pre nekoliko nedelja. Dao sam Milanu sve što sam mogao. Za mene i porodicu je ovo pravi trenutak za drugačije životno iskustvo od ovog u Italiji. U našem životu stvari se dešavaju „200 na sat“. Sada više želim da mislim na porodicu, nije ovo kraj moje karijere“, poručio je juče Žiru.

 

 

Francuski napadač je u dresu Milana odigrao 130 utakmica, postigao 48 golova i podelio 20 asistencija. "Rosonerima" je 2022. godine doneo titulu u Seriji A nakon decenije čekanja, a tokom poslednje tri sezone bio je jedan od najboljih igrača u sastavu Stefana Piolija. 

Budući da je zašao u pozne igračke godine - 37, bilo je realno da u finišu karijere dodatnu zaradu potraži van tla Evrope. Šuškalo se da bi mogao put Saudijske Arabije, ali je izbog ipak pao na Ameriku. Njegovim stopama uskoro bi trebao da krene i Marko Rojs. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija