• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.05.2024

23:31

Otimaju se oko fudbalske relikvije! Maradonine ćerke i aukcijska kuća u ratu zbog ukradene Zlatne lopte!

EPAIMAGES

Fudbal

Otimaju se oko fudbalske relikvije! Maradonine ćerke i aukcijska kuća u ratu zbog ukradene Zlatne lopte!

Podeli vest

Svi tvrde da je nagrada osvojena na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine njihova.

Desetak dana prošlo je od kako je jedna akcionarska kuća objavila da će Zlatna lopta koju je Dijego Armando Maradona osvojio na Mundijali u Meksiku 1986. godine biti prodata. Bogataši iz svih krajeva sveta sa nestrpljenjem su čekali da otkupe fudbalsku relikviju, ali bi planove mogla da im pokvari porodica legendarnog Argentinca. 

Naime, pravni naslednici Dijega Armanda Maradone tvrde da je Zlatna lopta iz 1986. godine ukradena i da novi vlasnik nema nameru da je proda. Za takvu tvrdnju ima pokrića budući da je nagrada osvojena na Mundijalu decenijama bila izgubljena sve do pre desetak dana kada je objavljeno da će biti prodata u junu u Parizu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Advokat Maradoninih naslednika - Žil More, u razgovoru za AP dodao je da će podneti hitan zahtev predsedniku suda u Nanteru da se Zlatna lopta odmah povuče sa aukcije. Uz to, porodica proslavljenog fudbalera zatražiće i sudsku zaplenu trofeja uz tužbu za krađu. 

Maradona je taj trofej dobio na ceremoniji u kabareu Lido na Jelisejskim poljima 1986. godine. Trofej je kasnije nestao i oko toga su kružile razne glasine. Mnogi su tvrdili da je Argentinac Zlatnu loptu izgubio na partiji pokera, dok je aukcijska kuća navela da je ona prodata kako bi proslavljeni fudbaler vratio svoje dugove. 

Postoji i verzija da je Maradona svoju Zlatnu loptu čuvao u banci u Napulju, ali da je ona prilikom pljačke 1989. godine takođe ukradena. Upravo na tu verziju oslanjaju se i pravni naslednici legendarnog Dijega Armanda. 

Sa druge strane, aukcijska kuća "Agit" tvrdi da je Zlatna lopta kupljena pre mnogo godina bez znanja da je predmet ukraden. Uz to, navodi se da su sprovedene sve neophodne zakonske provere sa francuskim i italijanskim vlastima te da nema osnova da im Maradonin trofej bude oduzet. 

Foto: EPAIMAGES

 

"Rezultat je da do danas nema dokaza koji bi osporili dobronamernost i vlasništvo našeg prodavca", dodala je aukcijska kuća.

Prodaja je zakazan za 6. jun, a kupci će morati da polože depozit od 150.000 evra za učešće na aukciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija