• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

06:20

Kraj iz bajke! Ikona Borusije odigrala poslednji meč! Scene iz 81. minuta zauvek će da pamti! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj iz bajke! Ikona Borusije odigrala poslednji meč! Scene iz 81. minuta zauvek će da pamti! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Marko Rojs se oprostio od Borussije iz Dortmunda. Legendarni fudbaler danas je odigrao svoj poslednji meč u dresu nemačkog giganta.

U 81. minutu meča na "Signal Iduna Parku" u poslednjem kolu Bundeslige sve je stalo. Zauvek je u istoriju otišao legendarni Marko Rojs.

Posle 12 godina i 428 odigranih utakmica došlo je vreme za oproštaj. Ovaj 34-godišnjak otišao je iz kluba, ali ne iz srca navijača velikana iz Dortmunda.

Koliko je omiljen i koliko ga saigrači i navijači "milionera" vole pokazuju scene pri izlasku iz igre. Saigrači su ga ispratili špalirom, a Rojs je potom završio na tribinama kod vatrenih navijača voljenog kluba.

Na oproštaju je Rojs pokazao da je istinski velemajstor. Postigao je gol i asistirao, pa se od Borusije oprostio s učinkom od 170 golova i 131 asistencijom.

Pred ovaj meč govorio je i zašto nikada nije želeo da napusti klub, iako je imao mnogo bogatije ponude. Zbog ove izjave postaće apsolutna ikona kluba.

- Ja sam čovek koji ceni ono što ima i koji se oseća ugodno u okruženju u kojem se smatram slobodnim. Ta sloboda mi je potrebna u životu, a Borusija mi je to omogućila. Nikad nisam imao razlog da kažem da želim da isprobam nešto novo - saopštio je Rojs.

Pogledajte scene iz 81. minuta i detalje koje će Dortmund i Marko Rojs zauvek da pamte.

Rojsa su navijači pozdravili i pred ovaj meč. Izašao je na zagrevanje, a "žuti zid" je priredio koreografiju koja je bila samo njemu u čast. Bio je to njegov dres s brojem 11 i zahvalnica za sve što je napravio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija