• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

20.05.2024

12:38

Navijači Intera ekskluzivno za Informer: Srbi vole crno-plave! (FOTO/VIDEO)

Informer

Fudbal

Navijači Intera ekskluzivno za Informer: Srbi vole crno-plave! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Intera na dominantan način su osvojili titulu prvaka u Seriji A za sezonu 2023/24! Novi šampion je u nedelju dočekao Lacio u poslednjoj utakmici koju je igrao pred svojim navijačima, pa je to bila i poslednja prilika da se još jednom proslavi uspešna sezona "nero-azura"! Utakmici na stadionu "Đuzepe Meaca" prisustvovala je i grupa navijača milanskog velikana iz Srbije!

Veliki derbi 37. kola između Intera i Lacija okončan je remijem 1:1. Nije to pokvarilo feštu na "Meaci" s obzirom na to da je titula osigurana još krajem aprila na pet kola pre kraja Serije A i to pobedom nad gradskim rivalom Milanom!

Utakmici je prisustvovala i grupa navijača Intera iz Srbije, okupljena u grupu "Fratelli nerazzurri Serbia"! Redakcija Informera stupila je u kontakt sa jednim od osnivača ove grupe, koji je objasnio kako je došlo do ljubavi prema italijanskom velikanu.

- Naš klub je osnovan 13. junа 2023. godine, ali je priča zaživela mnogo ranije. Osnivanje našeg kluba je prosto kulminacija velike zainteresovanosti, potrebe i ljubavi prema Interu, želje da se putuje i bodri naša ekipa. Uspostavili smo kontakte sa ljudima koji rade u klubu i što je možda jos važnije sa ljudima koji vode "Curvu Nord" (naziv najvatrenijih pristalica Intera), bili u prilici da osetimo tu strast italijanskog fudbala i emocije prema Interu uživo - istakao je naš sagovornik.

Foto: Informer

 

On kaže da kilometri ne predstavljaju nikakav problem, kao i da se članovi grupe trude da isprate svoje ljubimce uživo kada god se za to ukaže prilika.

- Svake godine se trudimo da što više utakmica gledamo uživo kako u Milanu, tako i na gostovanjima. Pored putovanja, svakog vikenda gledamo utakmice u Beogradu i ostalim gradovima gde imamo bazu navijača - potvrdio je naš sagovornik da ljubav prema klubu ne poznaje granice.

Foto: Informer

 

Mnogim ljubiteljima sporta u Srbiji čudno je da neko sa ovih prostora navija za neki strani klub. Međutim, brojni evropski giganti imaju svoje klubove navijača u našoj zemlji, pa je tako i klub koji je tri puta u svojoj istoriji bio prvak Evrope, dobio svoju bazu u Srbiji.

- Veliki broj nas Inter voli godinama, decenijama, teško je objasniti zašto baš Inter, pogotovo kada se uzmu u obzir Zvezda i Partizan, ali prosto je tako - objasnio je fan Intera da beogradski večiti nisu jedini izbor u navijačkoj ponudi u našoj zemlji.

Svakako da nije lako pratiti Inter uživo i putovati često iz raznih delova Srbije u Milano, ali naš sagovornik potvrđuje da kada postoji velika želja, ništa nije neizvodljivo.

- Ove godine smo Inter pratili na više od deset utakmica uživo. Naravno da nije lako, svako ima svoje prioritete u životu, porodice, posao, ali uz dobru organizaciju sve je moguće - poručio je na kraju razgovora za Informer veliki navijač Intera iz Srbije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija