• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.05.2024

17:26

Ima drim-tim, ali kuka... Rival Srbije traži alibi: Nikada nismo imali toliko problema!

Tanjug/AP

Fudbal

Ima drim-tim, ali kuka... Rival Srbije traži alibi: Nikada nismo imali toliko problema!

Podeli vest

Imamo zaista mnogo povreda i nepoznatih situacija, poručio je Geret Sautgejt.

Kada dođe vreme da se pokažu karte pred veliko takmičenje ni jednom selektoru nije lako, posebno ne kada na raspolaganju ima plejadu igrača koje bi svaki nacionalni tim poželeo. Sa takvim problemom danas se susreo selektor Engleske - Geret Sautgejt. Iskusni strateg izašao je u javnost sa spiskom fudbalera na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Morao je Sautgejt da napravi određene rezove, van rostera su ostali Džejdon Sančo, Erik Dajer i Ben Vajt, svi odlukom selektora. Sa druge strane, u timu zbog povreda neće biti Rahim Sterling, Ris Džejms, Markus Rašford i Džordan Henderson.

Bez obzira na to što na raspolaganju ima 30 igrača iz najboljih evropskih ekipa, Gerent Sautgejt zakukao je nakon što je objavio spisak za EURO. 

- Nikada nije bilo toliko nepoznatih situacija i problema. Imali smo turnire na koje smo vodili rovite igrače za koje smo znali da će se oporaviti, imali smo turnire na koje su nam se neki članovi tima kasnije priključivali, ali sada imamo zaista mnogo povreda. Pred nama je veliki izazov i biće nam potrebno vreme. Nekim igračima trebaju minuti da bi ušli u formu, dok drugima treba pauza da se osveže posle naporne sezone. Ne znamo na kojim pozicijama ćemo morati da kratimo, pitanje je ko će se kako osećati u narednom periodu i kako će odgovoriti zahtevima na treninzima. U narednih nekoliko nedelja imaćemo jasniju sliku. Svi imaju šansu da se dokažu - rekao je Sautgejt. 

Foto: EPAIMAGES

 

Dotakao se selektor Engleske i povređenih igrača, kao i činjenice da se na spisku nalazi Luk Šo koji već mesecima ne igra u Mančester junajtedu zbog zdravstvenih problema. 

- Bile su to teške odluke. Govorimo o sjajnim igračima koji su bili važan deo reprezentacije dugi niz godina. Razgovarali smo i dobro su podneli vesti, svi su oni veliki profesionalci. Što se Šoa tiče, daćemo mu određeno vreme pošto je prvi izbor za levog beka, ali nisam siguran šta će biti. Uporan je, želi da se oporavi, razgovarao sam sa medicinskim timom i njegov povratak ne deluje blizu. Videćemo... - zagonetan je ostao selektor Engleske. 

Medije na Ostrvu interesovalo je da li ova Engleska može to trofeja na Evropskom prvenstvu. 

- Naravno, svi čekate odgovor na ovo pitanje zbog naslova. Bio bih idiot ako bih rekao 'ne', ali i ako kažem 'da', to ne znači da nas ne čeka mnogo posla. Igrači znaju koliko mogu, znaju šta su sve osvajali u svojim klubovima i znaju kako se igraju kup takmičenja. Da li smo među ekipama koje mogu do trofeja u Nemačkoj, naravno da jesmo - jasan je Sautgejt.

Foto: EPA

 

Za kraj, selektor "albiona" najavio je da njegova ekipa neće promeniti napadački pristup na narednom takmičenju. 

- Imamo dosta opcija u napadu. Na nekim ranijim turnirima smo imali drugačiji balans, igrali smo drugačije, ali sada smo uspostavili određeni stil igre. Nećemo mnogo odstupati od njega, ali činjenica je da nam vezni red izgleda drugačije nego pre i da će se tim dodatno razvijati zbog toga - podvukao je Sautgejt. 

Prvi rival reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu biće selekcija Srbije. Taj meč na programu je 16. juna u Gelzenkirhenu, četiri dana kasnije rival "albionima" biće Danska, dok je 25. juna na programu duel sa Slovenijom. Početkom juna Engleze očekuju i dva prijateljska meča, protiv - Bosne i Hercegovine i Islanda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52