• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.05.2024

06:20

Slučaj "Ćavi Ernandez"! Kako je legendarni as namagarčen zbog ljubavi prema Barseloni...

Reuters

Fudbal

Slučaj "Ćavi Ernandez"! Kako je legendarni as namagarčen zbog ljubavi prema Barseloni...

Podeli vest

Proslavljeni vezista katalonskog giganta promenio je pre mesec dana svoju odluku i rešio da ostane u Barseloni, a danas mu je voljeni klub uručio otkaz.

Možda nije kulturno reći da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena - Ćavi Ernandez - namagarčen, ali... Ono što je sebi dozvolio u poslednjih nekoliko meseci Španca bi moglo potpuno da izbaci iz koloseka. Nakon što je rešio da ostane na klupi Barselone i podredi se voljenom klubu, proslavljeni vezista na kraju sezone ostaje bez posla odlukom čoveka koji ga je molio da ostane - Đoana Laporte. 

Početak kaledarske godine obeležila je odluka Jirgena Klopa da napusti Liverpul. Samo nekoliko dana kasnije, iz Barselone je stigla slična vest - Ćavi Ernandez ne želi da produži ugovor i rešen je da ode sa "Nou Kampa". Pokušali su Katalonci da pronađu alternativu, ali svesni da na tržištu nema mnogo opcija, kao i da bi dolazak novog trenera bio ogroman finansijski udarac za ionako praznu kasu, prvi čovek kluba - Đoan Laporta, mesecima je ubeđivao Ćavija da ostane. 

Uspeo je. Ćavi je pre mesec dana prekinuo pregovore sa svim zainteresovanim stranama i odlučio da ostane veran Barseloni. A onda... Novi preokret. Nakon što su pregovori Hansija Flika i Bajerna propali, Laporta je shvatio da bi za manje novca i uz manje muke mogao da dođe do nekadašnjeg selektora Nemačke. Prvi kontakti su uspostavljeni, a sve su prilike da će Flik uskoro biti zvanično predstavljen na "Nou Kampu". 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Ćavi je danas odradio trening pred gostovanje Sevilji nakon čega je imao sastanak sa upravom kluba. Njegov nekadašnji saigrač - Deko, danas sportski direktor Barselone, saopštio mu je da Katalonci više ne računaju na njega. 

Španska "Marka" prenosi da je Laporta danas posetio trening centar Barselone kako bi prisustvao sastanku Deka i Ćavija. Navodno, prvi čovek kluba želeo je da pruži podršku sportskom direktoru u otpuštanju čoveka kog je do pre samo dvadesetak dana na kolenima molio da ostane. 

Zbog svega toga - Ćavi na kraju sezone ostaje bez posla. Pitanje je i kada će naći novi budući da većina vodećih klubova već ima trenere, a da Španac nije u planovima Barselone, Čelsija i Mančester junajteda koji tragaju za novim šefovima struke... Zbog ljubavi prema Barseloni, Ćavi će naredne mesece provesti na birou rada. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija