• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.05.2024

13:21

Užas u Hrvatskoj! Izrešetan automobil sportskog direktora

printscreen instagram/FK Osijek

Fudbal

Užas u Hrvatskoj! Izrešetan automobil sportskog direktora

Podeli vest

Funkcioneru Osijeka, Žozeu Botu (58), uništeno je privatno vozilo, a scene sa lica mesta su jezive.

Automobil je bio na parkingu u Šamačkoj ulici, između dve zgrade, a u jednoj od njih Portugalac stanuje. Hrvatski mediji prenose da se incident dogodio u noći između ponedeljka i utorka.

Uništena je šoferšajbna, a čak sedam metaka ispaljeno je s prednje strane i to na mesto vozača, što su mnogi protumačili kao upozorenje, odnosno pretnju. Užasan prizor prvi je zatekao Botov saradnik, Alfredo Almeida, koji je nedavno imenovan za koordinatora Omladinske škole Osijeka.

Upravo je on juče odvezao Žozea u Zagreb, odakle je ovaj otišao na kraći godišnji odmor u svoju zemlju, a Almeida se vratio i parkirao auto na stalno mesto. Reč je o modelu Folksvagen Arteon.

Inače, Boto je nedavno došao u Osijek i napravio ozbiljan rez u klubu. Poslednji u nizu je otkaz treneru Zoranu Zekiću, kojeg bi uskoro trebao da zameni Italijan Federiko Kopiteli. Portugalac je prethodno radio i u Benfiki, Šahtjoru iz Donjecka i PAOK-u.

Foto: printscreen instagram/FK Osijek

 

Hrvatski klub se još nije oglasio povodom ovog strašnog događaja. Policija je odmah izašla na mesto događaja i obavila uviđaj, a istraga je otvorena i potraga za počiniocima je u toku.

Kako saznaje tamošnji portal "24 sata", Boto ne planira da se vraća u Osijek, već će ekspresno napustiti funkciju.

Među prvima se oglasio Fudbalski savez Hrvatske (HNS), koji je zgrožen ovim činom.

"HNS najoštrije osuđuje incident i poziva nadležne institucije da rasvetle sve okolnosti ovog krivičnog dela, kako bi počinitelji snosili odgovornost. HNS će biti u komunikaciji sa Osijekom. Pružamo maksimalnu podršku Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg čina. Kroz komunikaciju sa istražnim organima naglasićemo važnost rešavanja ovog slučaja, kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurnoi, kao i da su ovakve poruke i zlodela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi", poručili su iz Saveza.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 24sata (@24sata.hr)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija